0rk.nl
Image default
Cadeau

Zo kies je een perfect moederdag cadeau uit

Elk jaar op de tweede zondag van juli is het weer zover: dan is het Moederdag! De tijd van het jaar om je eigen moeder eens even lekker in het zonnetje te zetten. Of jezelf juist te laten verwennen door je kinderen (en vriend of man) als je zelf een moeder bent. Maar als je vrouw of vriendin moeder is, dan zal je je best moeten gaan doen.

Want het recept voor deze speciale dag is aandacht. Deze aandacht kan in de vorm zijn van een leuk cadeautje, een lieve kaart, misschien zelfs wat bloemen en een heerlijk uitgebreid ontbijt op bed. Het maakt niet uit wat je haar geeft, uiteindelijk gaat het om het gebaar. Maar ondanks dat is het toch fijn als je haar écht blij kan maken met het cadeau dat je voor haar hebt uitgekozen. Heb je idee flauw idee waar je moet beginnen? Misschien is het haar eerste Moederdag? Lees dan de tips hieronder om inspiratie op te doen.

Welke Moederdag cadeautjes?

Cadeautjes om op deze speciale dag aan je vriendin, vrouw of moeder te geven: waar begin je? Er is zoveel keuze en het lijkt wel alsof je volgens reclames elk jaar aan een hogere eis moet voldoen. Maar dit valt reuze mee, zeker als je weet waar je moet zoeken. Ten eerste moet je uitgaan van wat zij leuk vindt. Bedenk een cadeautje dat past bij iets dat ze al heeft en dus waarschijnlijk ook wel in de smaak zal vallen.

Luister goed of je hints kan oppikken, misschien brengt ze je onbewust wel op goede ideeën. Ze zal vast wel eens iets hebben laten vallen over een armbandje dat ze leuk vond, maar waarvan ze nog niet zeker wist of ze ‘m wel zou kopen, of iets dergelijks. Als je goed op dit soort subtiele hints let, kan je al een heel eind komen. Zet daarna je zoektocht voort op internet. Maar laat je niet afschrikken door het enorme aanbod aan cadeaus dat er online te vinden is. Kijk goed online naar wat populair is qua Moederdag cadeautjes en qua cadeaus voor vrouwen in het algemeen.

Wees er op tijd bij

Een ultieme tip is om er vroeg genoeg bij te zijn en te proberen voor de hele gekte alvast iets leuks te scoren. Het voordeel hiervan is dat je veel meer keuze hebt en het is ook nog eens minder duur. Op deze manier kun je voor het geld waarvan je normaal gesproken één leuk cadeau zou hebben gescoord, wellicht twee of zelfs drie kopen. Daarnaast hoef je hierdoor niet op het laatst nog te haasten om uiteindelijk met een flut cadeautje aan te komen zetten. Een hele goed tip voor mannen die echt geen verstand hebben van vrouwenspullen: ga voor dingen waar je niet de fout mee in kan gaan. Oftewel, kies iets standaards uit zoals sieraden, parfum, een cadeaubon voor haar favo winkel, een sjaal, een foto album, etc. Kleren geven is in dit geval wel een afrader, omdat iemands smaak hierin soms moeilijk in te schatten is.

Kaartje voor mama

Een ander idee is om een (persoonlijke) kaart te geven aan je moeder, vriendin of vrouw. Het is een mogelijkheid om online een kaart te bestellen, maar gewoon eentje uit de winkel is wel zo leuk. Er zijn veel verschillende soorten kaart waaruit je kunt kiezen.

Je kunt voor een kaart kiezen die geheel in het Moederdag thema valt, maar een kaart met gewoon een leuke afbeelding is ook prima. Soms staat er zelfs al iets in, maar online kan je ook leuke versjes en gedichtjes vinden. Je kunt je boodschap natuurlijk ook zelf bedenken, dat maakt het wel zo persoonlijk.

Uitbreiden

Als je je kaart eenmaal geschreven hebt, kun je het hier natuurlijk bij laten. Het gaat om het gebaar dat je maakt, hiermee laat je zien dat je om haar geeft en genoeg aandacht aan haar besteedt. Maar je kunt er ook voor kiezen om je Moederdag cadeau nog wat uit te breiden. Hieronder volgen enkele voorbeelden van cadeaus die je hiervoor kunt gebruiken.

Zeg het met bloemen

Dit cadeau zal bij elke vrouw gegarandeerd in de smaak vallen. Maar de vraag is wel: welke bloemen vindt ze mooi? Als je haar door en door kent, zal dit geen probleem zijn. Maar het kan ook dat je geen idee hebt. Geen paniek! Ga dan naar de bloemist in de buurt en laat je adviseren. Hij of zij weet vast raad.

Als alternatief voor een mooi boeket kan je ook een mand met planten geven. Dit is origineler dan een standaard boeket en gaat ook nog eens langer mee. Kijk of het bij jullie interieur past en hou de smaak van je vrouw/moeder in je achterhoofd.

Tip: rozen zijn altijd goed, net als bloemen met lichte tinten. Deze passen namelijk overal bij. Bloemen die momenteel erg hip zijn, zijn de eucalyptus en boeketten met losse bloemen en takken zoals je bij Bloomon kan bestellen.

Ontbijt op bed

Naast een persoonlijk kaart en een boeket vol met mooie bloemen, is een ontbijt op bed dé manier om haar te verwennen. Zorg voor een mooie en stevige ondergrond, plateau of dienblad waar je het ontbijt mooi op kunt neerzetten. Haal lekkere broodjes bij de bakker en pers zelf verse jus of koop deze bij de supermarkt. Smoothies zijn ook erg lekker en gezond.

Koop een doosjes eieren en kook ze precies goed. Wat mooi fruit erbij en de dag is helemaal perfect. Maak het af met gezellige servetten en breng het samen met de cadeaus, de bloemen en de kaart op bed.

Als je zo goed je best hebt gedaan, kan je inspanning niet anders dan enorm gewaardeerd worden!

Alles op een rijtje

Kortom, kies je Moederdag cadeau vooruit. Dit voorkomt te weinig keuze en een te duur cadeau. Haal vlak voor het weekend bloemen en vers ontbijt en schrijf een persoonlijke kaart. Als je al deze stappen en tips opvolgt, betekent dit zeker weten een geweldige zondag voor je vrouw en/of je moeder.

Want deze vrouwen mogen op deze dag wel eens extra gewaardeerd worden en in het zonnetje worden gezet. Je denk misschien dat dit veel moeite kost, maar als je het goed plant hoeft je niet de hoofdprijs uit te geven en je hebt een groot effect.