0rk.nl
Image default
Architectuur

Wat is klik pvc?

Jij hebt vast weleens gehoord van klik PVC vloeren en hoe geweldig ze zijn. Maar waarom vinden mensen klik PVC vloeren nou zo geweldig en wat zijn precies de voordelen? Wij hebben het allemaal voor jou uitgezocht en op een rijtje gezet.

 

Je eigen vloer leggen

Zelf je eigen vloer leggen wordt heel gemakkelijk met klik PVC vloeren. Nooit meer urenlang worstelen met laminaatplanken die maar niet in elkaar klikken. Klik PVC vloeren hebben namelijk een heel handig kliksysteem. Met dit kliksysteem leg je heel eenvoudig zelf vloeren en je hebt hier niet eens extra kennis voor nodig.
Voor het leggen van jouw eigen vloer met klik PVC heb je vaak een ondervloer nodig. Deze ondervloer zorgt ervoor dat de vloer geluiddempend is, de PVC vloer goed blijft liggen en oneffenheden die eventueel aanwezig zijn worden weggewerkt.

Plak PVC

Naast klik PVC vloeren heb je ook nog plak PVC vloeren. Het enige verschil tussen deze twee vloeren is dat je klik PVC vloeren monteert door ze in elkaar te klikken en dat je plak PVC vloeren op de vloer vastlijmt, zoals de naam al zegt.
Een groot voordeel van plak PVC vloeren is dat je helemaal zelf kan bedenken hoe je de vloer wil leggen. Je kan allemaal mooie patronen en design bedenken voor jouw vloer.
Voor een plak PVC vloer heb je vaak geen ondervloer nodig. Zorg er wel altijd dat de ondergrond waar je de plak PVC vloer op wil plakken geen oneffenheden heeft.

Vloerverwarming

Nog een heel groot voordeel aan klik en plak PVC vloeren is dat ze zeer geschikt zijn voor vloerverwarming. Natuurlijk kun je vloerverwarming onder allerlei vloeren leggen maar vooral plak PVC vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Plak PVC vloeren zijn erg geschikt voor vloerverwarming door de lage warmteweerstand. Plak PVC vloeren hebben de laagste warmteweerstand en houden de warmte goed vast.

Tegels, planken en patronen

Met PVC vloeren wordt het heel eenvoudig om een mooi visgraatpatroon te leggen dat erg populair is. Daarnaast kun je kiezen voor tegels of planken.

PVC vloeren zijn daarnaast 100% waterbestendig en erg sterk. PVC vloeren zullen niet snel slijten en ze gaan erg lang mee.

https://laminaatallin.nl