0rk.nl
Image default
Bedrijven

Rieten dak

Voor iedere rieten kap gebruiken wij uitsluitend kwaliteitsriet. Daarbij kiezen we altijd voor het riet dat het meest geschikt is voor het type dak. Altijd een eersteklas natuurproduct geselecteerd bij riettelers en rietleveranciers met wie wij een lange relatie hebben.

‘Rietdekker zijn is meer dan een ambacht. Het is een ‘manier van leven’ waarin we onze hang naar een mooi en eerlijk product kwijt kunnen,’ zegt Wiebe van den Bergh, oprichter en eigenaar van Van den Bergh Rietdekkers.

Wat is het toch een mooi beeld: een prachtig goudgeel rieten dak. Glinsterend in de zon of door regenwater na een flinke plensbui. Op een oude, authentieke boerderij in de polder of op een vrijstaande villa in een lommerrijke omgeving. Een prachtig gezicht. Resultaat van rietdekkers die hun vak met trots uitoefenen.

Ook nieuwbouwwoningen krijgen steeds vaker een rieten dak. Steeds vaker omarmen architecten riet als dakbedekking bij het ontwerpen van nieuwe woningen. Ook professionele architecten kunnen de kunst van rietwerk niet ontkennen. Ongeacht ontwerp: klassiek, modern of riet als gevelbekleding. Riet past eigenlijk altijd. Toch is er een aantal zaken die gelden bij het ontwerpen van een nieuwe woning met een rieten dak. Op rietwerk.nl kunt u al de benodigde informatie vinden.

Onder andere een paar tips die u op weg helpen naar een kwalitatief goed dak. U kunt zich bijvoorbeeld afvragen wat nou echt belangrijk is bij het ontwerpen van een huis met een rieten kap? Te vlakke dakkapellen, schoorsteen op een mooie, maar technisch onhandige plek: zomaar een paar voorbeelden van bouwtekeningen die we onder ogen kregen. Voor een goed dak niet handig. Maar hoe moet het dan wel? Kernwoorden zijn: licht en lucht. En altijd: goed advies.

Een huis laten ontwerpen en bouwen is een groot project. Werk zoveel mogelijk samen met ervaren partijen. Dan kunt u vertrouwen op het juiste advies dat past bij u en het type huis dat u voor ogen heeft.

https://www.rietwerk.nl/