0rk.nl
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe onderhoud je een terrastafel?

De zomer komt er weer aan, wat betekent dat we de terrastafels met terrasstoelen weer uit de kast kunnen trekken om lekker buiten te genieten van het heerlijke weer. Ook kleed dit de tuin gelijk weer leuk aan. Terrastafels heb je in verschillende soorten en maten. Ook kan een terrastafel van verschillende materialen zijn gemaakt. Denk hierbij aan een plastic terrastafel, een terrastafel van aluminium, een houten terrastafel en een stenen terrastafel. Wel is het belangrijk dat je je terrastafel goed onderhoud. In deze blog lichten we enkele tips toe voor het onderhouden van je terrastafel.

Onderhoud

  1. Veeg de terrastafel altijd voor gebruik even schoon met een borstel of een doekje. Zorg ervoor dat het schoonmaak materiaal geen krassen kan maken. Dat zou zonde zijn van je mooie tafel.
  2. Reinig de tafel regelmatig met schoonmaakmiddel. Let hierbij op dat het middel niet te agressief is, zodat de tafel niet kan verkleuren of juist beschadigd kan raken.
  3. Controleer regelmatig of de tafel nog stevig is. Sommige tafels kunnen na een bepaalde gebruikerstijd hun stevigheid verliezen. Denk bijvoorbeeld aan een terrastafel van hout. Hout leeft namelijk. Bij een inklapbare terrastafel bestaat het risico dat schroeven los gaan zitten of dat ze gaan roesten.
  4. Onderhoudt het materiaal van de terrastafel volgens de bijgeleverde voorgeschreven adviezen. Ieder materiaal heeft namelijk een andere gebruikershandleiding voor onderhoud. Probeer er voor te zorgen dat je je hier goed aan houdt voor optimaal genot van jouw mooie terrastafel.
https://datzitt.nl/terrastafels/