0rk.nl
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe kiest u de ideale locatie voor uw bruiloft?

Het kiezen van een trouwlocatie is de eerste stap in het plannen van de grote dag. Dit komt omdat alle andere diensten gebaseerd zullen zijn op de locatie die het koppel kiest. Bovendien zijn zowel de locatie van de ceremonie als die van het feest belangrijk en verdienen enige zorg voordat het contract wordt ondertekend.

Deze plaatsen moeten passen bij de stijl van het bruidspaar, maar ook de harmonie weerspiegelen die het bruidspaar wil overbrengen op de gasten. Bekijk daarom hieronder enkele waardevolle tips over hoe u een trouwlocatie op de Veluwe kiest en indruk maakt op uw gasten!

De ceremonie

 

Veel bruidsparen hebben de gewenste locatie voor de ceremonie al in gedachten. Sommigen geven de voorkeur aan een traditionele bruiloft met een religieuze ceremonie in de kerk, terwijl anderen ervoor kiezen de ceremonie op dezelfde plaats te houden als het feest, op een praktische en ongecompliceerde manier.

Over het algemeen is dit het moment waarop de meeste emoties centraal staan. Hier vindt de eerste kus als gehuwd paar plaats, de uitwisseling van ringen en ook de geloften van eeuwige liefde. Tijdens de ceremonie laten zelfs de meest serieuze vrienden zich door emotie overmeesteren. Of het nu op het strand, op het platteland of in een hotel is, het belangrijkste is om een perfecte locatie voor jullie tweeën te kiezen.

Party stijl

 

Zoals de naam al zegt, is dit het moment om uw gasten te verzamelen en op de best mogelijke manier feest te vieren! Kies een trouwlocatie op Veluwe die het soort feest biedt waar u van droomt. Sommige locaties hebben ruimtes voor de ceremonie en het feest, wat het leven voor de gasten veel gemakkelijker maakt. Maar houd ook rekening met andere factoren zoals: locatie, grootte en stijl van de locatie.

De stijl van het feest is gebaseerd op de persoonlijkheid van de bruid en bruidegom. Een moderne bruid kiest misschien voor een strandbruiloft met haar voeten in het zand, terwijl een meer traditionele bruid misschien ’s avonds in een mooie balzaal trouwt. Net zoals het bruidspaar dat een intiemere gebeurtenis wil houden, kan kiezen voor een gezellig restaurant.

Bruiloft schema
Nog iets waar het bruidspaar goed over na moet denken is het tijdstip van de bruiloft. Misschien geeft u de voorkeur aan een evenement overdag, om het natuurlijke licht optimaal te benutten. Kies in dat geval een trouwlocatie op Veluwe die buiten is of een perfecte ligging heeft voor de zonsondergang.

De behoefte aan een grotere band met de natuur heeft de vraag naar open, bloemrijke en levendige locaties gestimuleerd. Als het bruidspaar echter een avondceremonie wil houden, zijn balzalen en restaurants geschikter.

Plaats van gemakkelijke toegang

 

Of het nu op het platteland, aan het strand of in het centrum van een grote metropool is, het is belangrijk dat de locatie die wordt gekozen om dit beslissende moment te vieren, gemakkelijk toegankelijk is voor bruid en bruidegom, gasten en leveranciers.

Een goede bereikbaarheid zorgt ervoor dat niemand te laat op de bruiloft komt en, wat nog belangrijker is, biedt comfort voor degenen in sociale kledij, hoge hakken of verfijnde jurken. Als de gekozen locatie in een stedelijk centrum ligt, kies dan voor vriendelijkere uren. Als het erom gaat de aankomst van het publiek op uw evenement te vergemakkelijken, moet gezond verstand altijd de overhand hebben.