0rk.nl
Image default
Bedrijven

De mogelijkheden voor je event met een truss systeem huren

De reden dat evenementen een truss systeem huren

Tijdens veel evenementen word gekozen om een truss systeem te huren. De reden hiervoor is ontzettend simpel. Wanneer er audiovisuele middelen op het evenement aanwezig zijn, zorgen de truss systemen ervoor dat deze de lucht in kunnen. Soms acht de situatie het nodig om verlichting of boxen aan het plafond te installeren. Bijvoorbeeld om een nieuwe dimensie met licht te krijgen of zodat mensen bovenop een hoge tribune ook voldoende geluid kunnen meekrijgen. Organisatoren zullen het gebruiken van trussen daarom altijd blijven doen.

Het huren van truss systemen heeft een voordeel

Afhangend van het bedrijf heb je soms de keuze tussen het kopen of het huren van een truss systeem. De keuze die je maakt is hierbij zeer afhankelijk van de frequentie waarin jij evenementen organiseert. Als jij geregeld techniek nodig hebt is het handig om te allen tijde te beschikken over deze materialen. Dan is kopen een goede oplossing, echter moet je dan wel zelf zorgen voor de opslag ervan. Om die laatste reden wordt vaak voor het huren van een truss systeem gekozen door partijen. Zo kunnen zij de rigging gebruiken tijdens het evenement en kunnen zij deze na afloop weer achterlaten bij de leverancier.

Andere toepassingen voor truss systemen

Tot nu toe kwamen vooral audiovisuele middelen voorbij als het ging over het nut van truss systemen. Maar deze hebben ook andere toepassingen. Deze zijn creatiever en kunnen perfect worden toegepast op zakelijke evenementen. Zo kun je bijvoorbeeld een reclamedoek vastmaken aan een vierkant van rigging elementen. Deze kun je dan achter je beursstand of op je congrespodium plaatsen. Er zijn zelfs mogelijkheden om van deze systemen zogenaamde truss barren te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of trussen maken het mogelijk.

Een passend truss systeem huren voor jouw locatie

Een gigantisch voordeel van een truss systeem huren is dat deze bestaat uit meerdere lossen elementen. Zo zijn er rechte elementen, maar zijn er ook met een boog of een hoek. Zo kun je speciaal voor jouw locatie de best passende oplossingen vinden.

Installatie van het truss systeem door professionals

Let er op dat truss systemen alleen door professionele en gecertificeerde bedrijven geïnstalleerd mogen worden. Het gaat hier om werken op grote hoogtes. Dat is zeer gevaarlijk. Er worden hier speciale cursussen voor afgenomen. Vraag dus voor de zekerheid altijd na of het bedrijf naar keuze ook de rigging materialen voor jou kan installeren. Is het antwoord positief dan kun je zonder zorgen een truss systeem huren voor jouw evenement.

https://riggingbox.nl/