0rk.nl
Image default
Bedrijven

DIY Wandbekleding

Bij de Xenos of de Ikea is het heel gemakkelijk om een schilderijtje te kopen, maar veel leuker en origineler is het om zelf wanddecoratie te maken. Vandaag geven we in dit artikel zes doe-het-zelfideeën om leuke wandbekleding te maken en wees gerust, ze zijn niet super moeilijk.

 

Hang een sjaal op

Toegegeven, je moet een sjaal kiezen die eruitziet als een kunstwerk en zorg ervoor dat je hem gladstrijkt voordat je het ophangt. Maar je zou het ook kunnen inlijsten en zo op een houten wand ophangen.

 

Gebruik plakband om een geometrisch, abstract schilderij te maken

Schilder een gek kleurrijk willekeurig ontwerp op een canvas, gebruik tape om een visgraatpatroon te maken, beschilder het geheel in wit. Als je de tape verwijderd, krijg je iets heel moois te zien.

 

Lijst een stuk stof of behang in

Je hoeft niet altijd een kunstwerk of foto in te lijsten. Er zijn genoeg leuke behangetjes en stoffen die niet misstaan in een lijst aan de muur.

 

Stof op hout

Een andere makkelijke manier om een leuk kunstwerkje te maken is door een leuke stof op een rechthoekig stuk piepschuim of hout vast te maken met nietjes aan de achterkant.

 

Een fotolijstje van een venster

Oude vensters zien er vaak enorm vintage en gaaf uit. De kleine vakjes waar glas zat, zijn uitermate geschikt om foto’s achter te doen zodat je een gaaf fotolijstje hebt.

 

Abstracte kunst met een vleugje goud

Ik ben dol op kunstideeën die zo mooi en toch zo eenvoudig zijn, dat je ze zelf kunt doen, zelfs als je geen tonnen artistiek talent hebt. Een abstract schilderij is zo gemaakt met slechts een paar kleuren en een scheut glitter. Zo’n getextureerd schilderij is eenvoudig genoeg te maken in minder dan een uur. Een simpel huisdecorproject en een snel doe-het-zelf cadeau-idee.

Related posts

Een hal zelf bouwen of door een professional

Hoe kun je rijangst overwinnen?

Het Honingmagazijn: bijenkasten, imkerkleding en messing oogjes tegen aantrekkelijke prijzen