0rk.nl
Image default
Bedrijven

Wijsmanduurzaam zonnepanelen en meer

Er komt veel kijken bij de installatie van zonnepanelen. De grote vraag hierbij is natuurlijk: welke zonnepanelen? Zonnepanelen komen namelijk in vele verschillende soorten en maten. Bovendien komt u in aanmerking voor de subsidie zonnepanelen? En hoe zit het de opbrengst van de panelen? Hieronder zijn verschillende soorten panelen aangegeven: 

Polykristallijnen zonnepanelen zijn zonnepanelen die bestaan uit grove kristallen. Deze zonnepanelen hebben het bekende blauwe glasachtige uiterlijk. Dit soort panelen hebben een relatief goed rendement en zijn niet al te duur. Daarom is deze soort altijd een populaire keuze.

Monokristallijn zonnepanelen werken als volgt: de panelen zijn vervaardigd van electroden die dicht op elkaar zijn gerangschikt. Hierdoor hebben dit soort panelen een straks, zwart uiterlijk. Dit vinden veel mensen heel fraai. De panelen hebben een hogere opbrengst per cm2 dan de voorgenoemde Polykristallijnen zonnepanelen. Daar staat wel een hogere prijs tegenover.

Wijsmanduurzaam.nl heeft verschillende merken in het assortiment:

  • LG meoN 2 mono,
  • DMEGC mono,
  • Talesun mono,
  • Talesun mono,

Opbrengst zonnepanelen

De aantrekkelijke eigenschap van de zonnepanelen is uiteraard dat ze geld kunnen opleveren. Hiermee wordt de aanschaf van de panelen terugverdiend. Vervolgend wordt met de panelen geld verdiend. Een enkel paneel van (in dit geval) 3000Wp. Wp is een afkorting voor WattPiek. Wattpiek is het piekvermogen van het paneel. Hoeveel de Wp uiteindelijk oplevert is niet precies bekend, want dit ligt aan een aantal factoren zoals de ligging aan het zuiden. De afgelopen jaren zijn erg zonnig geweest en dan ligt de opbrengst op ongeveer 95% van de Wp. De Wp is in dit geval 300, dus dan is de opbrengst ongeveer 285kWh per jaar.

Wijsmanduurzaam.nl ziet overal mogelijkheden voor verduurzaming. De verduurzaming van gebouwen houdt niet op bij de zonnepanelen. Wijsmanduurzaam.nl levert een optimale bijdrage door zich tevens bezig te houden met zonneboilers, warmtepompen, LED-verlichting en bijvoorbeeld asbestverwijdering.

Door uw inzet kunt u uw bedrijfsimago een mooie boost geven.