0rk.nl
Image default
Telefonie

Wat te doen als je telefoon valt en in een miljoen stukjes uiteenvalt?

Is jou dit ooit overkomen? Je loopt nonchalant over straat en je struikelt over een oneffen trottoir, terwijl je tegelijkertijd in je zak reikt om je rinkelende telefoon te pakken, die vervolgens met een misselijkmakende spleet op de grond valt en het scherm verbrijzelt in wat aanvoelt als duizenden stukjes? Is het je ooit overkomen? Dan bevindt u zich in goed gezelschap!

ALS JE DE STUKS KUNT AFHALEN

Als je alle scherven kunt oppakken,maak dan eventueel los glas schoon met een handdoek of stofzuiger. Zorg ervoor dat je grondig bent; je wilt niet dat er kleine scherven overblijven, omdat deze infecties kunnen veroorzaken. Gebruik niets scherps zoals een pincet om gebroken glas op te rapen – het kan zelfs tot meer snijwonden leiden en het opruimen moeilijker maken. Als je vrienden bij je thuis hebt, vraag hen dan geen glas aan te raken dat op de vloer ligt totdat het opruimen is voltooid; zelfs schijnbaar kleine scherven vormen risico’s. Ze zijn misschien nieuwsgierig waarom je zo voorzichtig bent, maar herinner hen eraan hoe serieus het is dat ze hun handen weghouden van al het gebroken glas.

ALS NIET…

Als u geen back-up van uw foto’s maakt, verliest u ze allemaal. Het is zo simpel. Als je een online fotoservice hebt zoals Flickr of Picasa (beide zijn gratis), maak daar dan minstens wekelijks een back-up van je foto’s, bij voorkeur dagelijks. Meer gevorderde gebruikers kunnen programma’s zoals iPhoto kopen en installeren voor automatische back-ups van hun hele verzameling; niet-technische types geven misschien de voorkeur aan plug-and-play-oplossingen zoals Picasa.

HOE HERSTEL IK MIJN TELEFOON?

Als je telefoon gebarsten of verbrijzeld is, kun je naar een reparatiewerkplaats voor mobiele telefoons gaan. Ze zullen meestal beide buitenste schermen vervangen (het is goedkoper dan slechts één) en een schermbeschermer van gehard glas plaatsen. Als je een telefoon met touchscreen hebt, controleren ze of deze nog werkt. Een volledige vervanging kost tussen de $ 100 en $ 200, afhankelijk van hoeveel schade er is (en er zijn tal van opties als je niet op zoek bent naar iets nieuws). Als alternatief kun je een goedkope smartphone kopen, die ongeveer $ 100-150 ontgrendeld op Amazon zal draaien; zorg er wel voor dat het alle banden/spectrums van uw netwerk ondersteunt voordat u het aanschaft.

HET VERVANGEN OF REPAREREN?

Als u een verlengde garantie of verzekering heeft, is het misschien de moeite waard om uw apparaat te vervangen of te repareren in plaats van het volledig te vervangen. Als dat alsnog niet het geval is, moet u bepalen of het hebben van een nieuw apparaat belangrijker is dan geld besparen – en hoe dan ook, uitzoeken wat voor soort korting u kunt verwachten voordat u een winkel bezoekt.

EEN VERZEKERINGSCLAIM # KRIJGEN EN EEN CLAIM INSCHRIJVEN?

U heeft een verzekeringsclaimnummer nodig voordat u een verzekeringsclaim kunt indienen. Bel uw provider (of controleer uw dekking op hun website) en vraag hen om dat nummer. Houd het bij de hand, want je hebt het nodig voordat je het opslaat. Doe aangifte bij de politie: je smartphone is een ongelooflijk duur stukje technologie, dus de politie bellen is ook een goede manier om te documenteren wat er is gebeurd. Misschien wil je er zelfs voor zorgen dat er getuigen in de buurt zijn als je dat doet, voor het geval dat.

HET NIEUWSTE MODEL ZO SNEL IK KRIJGEN?

Het is super belangrijk om op de hoogte te blijven van de technologie. Als u een ouder model gebruikt dan wat momenteel in winkels wordt verkocht, bent u mogelijk vatbaarder voor problemen. Te vaak upgraden kan echter kostbaar zijn – veel providers brengen klanten overschrijdingskosten in rekening voor het overschrijden van hun data-abonnementen; sommige bedrijven (zoals Ting) bieden echter promoties zoals geen contract of betalen alleen voor wat u gebruikt. Bekijk deze aanbiedingen altijd voordat u gaat upgraden!

OVERWEEG EEN NIEUW APPARAAT WANNEER MIJN CONTRACT AANGEPAST IS?

Als je bent zoals de meeste smartphonegebruikers, zit je misschien vast in een eindeloze cyclus van nieuwe telefoon, nieuw contract. Maar is het de moeite waard om je contract gewoon te verlengen voor een nieuw toestel? Het korte antwoord is: misschien. Als u niet gehecht bent aan uw huidige apparaat of serviceprovider, is het misschien de moeite waard om nog eens 24 maanden over te slaan voor een geüpgraded gadget.

IPHONE HERSTELLING

Als je een iPhone-verzekering hebt via Apple of je provider, kun je meestal een nieuwe telefoon krijgen voor €100-200. Het probleem met nieuwe telefoons is dat ze naakt zijn. U wilt een koffer kopen, die u waarschijnlijk gemiddeld rond de €20- €50 zal kosten. Als je geen verzekering via Apple hebt, kun je het Iphone reparatie nemen en het zelf betalen. Het is handig, het is goedkoop (meestal) en je krijgt elke gewenste kleur of schermbeschermer zonder gedoe van wie dan ook.

Related posts

Gebruik maken van jouw telefoon in het buitenland? Let op deze kosten

Manieren om een telefoonnummer op te zoeken

Uw oude telefoon verkopen of laten repareren?