0rk.nl
Image default
Winkelen

Wat is neon en wat kun je ermee?

Neon is een lichtgevende kleur die ontstaat wanneer gas onder hoge druk wordt geïoniseerd. Dit betekent dat elektronen uit het gas worden gehaald, waardoor er een elektrische spanning ontstaat. Deze spanning zet zich om in licht, waardoor je neon kunt zien. Neon is vaak gebruikt in LED-lampen, omdat deze lampen veel helderder en energiezuiniger zijn dan andere soorten verlichting. Neon verlichting kan een leuke en aansprekende uitstraling geven aan kamers, ruimtes of gevels. Het is echter belangrijk om te weten dat neonverlichting niet geschikt is voor alle soorten ruimtes. Neonlampen produceren namelijk veel warmte, waardoor ze niet geschikt zijn voor kleinere ruimtes. Daarnaast zijn neonlampen ook relatief duur in aanschaf, dus het is belangrijk om goed te overwegen of neonverlichting geschikt is voor jouw ruimte.

Neon verlichting ontwerpen, hoe werkt het?

Neon verlichting is een unieke vorm van verlichting die je kunt gebruiken om jouw huis of bedrijfspand op te laten vallen. Neon ontwerpen doe je door middel van speciale software die ervoor zorgt dat de lampen op de juiste manier aangesloten worden. Dit betekent dat je niet alleen het ontwerp in kaart moet brengen, maar ook de juiste maten en afmetingen moet berekenen. Een neon ontwerper weet precies wat er nodig is om ervoor te zorgen dat het ontwerp perfect uitgevoerd wordt. Bij Neon District kun je ieder ontwerp zelf online maken en maken onze eigen designers het echte ontwerp.

Led neon of glas neon?

Je kunt kiezen tussen led neon of glas neon wanneer je een neon ontwerp maakt. Led neon is gemaakt van flexibel materiaal waardoor het makkelijk te buigen en vormen is. Hierdoor is led neon makkelijker om mee te werken dan glas neon wordt geblazen in een mal en kan daardoor niet zo makkelijk gevormd worden als led neon. Daarnaast is led neon ook energiezuiniger dan glasneon, omdat de lampjes minder stroom verbruiken. Glas neon is wel mooier om te zien, omdat het een klassiekere uitstraling heeft. Dit maakt glasneon geschikter voor bedrijven die op zoek zijn naar een meer luxe uitstraling. Bij Neon District kun je kiezen tussen beide soorten neon, afhankelijk van wat voor soort ontwerp je wilt maken.

Related posts

De verschillende soorten beha’s

Trend alert: ear cuffs!

Wat kosten verschillende sportprijzen?