0rk.nl
Image default
Telefonie

Bijzondere bijbanen om naast je studie te doen

Als student wil je niet alleen maar studeren. Je wilt ook leuke dingen doen, zoals de wereld verkennen en met vrienden afspreken. Hier is niet alleen tijd voor nodig, maar ook geld.

Zit jij als student niet te wachten op een standaard bijbaantje als vakkenvuller of in de horeca? Je zult toch ergens het geld moeten verdienen voor dat weekendje weg, dat ene telefoonhoesje of misschien wel een nieuwe mobiel. Omdat we jouw struggle begrijpen, helpen we je graag op weg met het kiezen van een bijzondere bijbaan.

Word studentchauffeur

Vind je auto rijden leuk en vind je het niet erg om een halve dag van huis weg te zijn? Word dan studentchauffeur. Je zult op oproepbasis werken (alleen wanneer het jou uitkomt). Je taak is om iemand, bijvoorbeeld een directeur, van A naar B en soms ook weer terug te rijden in zijn of haar auto. In de tussentijd kan het directielid achterin lekker werken. Dit is het ideale bijbaantje als je dol bent op auto’s en je rijbewijs hebt.

Callcenter

Voor de praters onder ons is er natuurlijk het callcenter. Als je het niet eng vindt om te bellen en graag een praatje maakt, terwijl je diep vanbinnen ook nog eens een echte salestijger bent, dan is werken bij een callcenter iets voor jou. Je kunt van alles verkopen of adviseren, zoals loterijloten of mobiele abonnementen. Ook kun je aan de support-kant aan het werk voor bijvoorbeeld mobiele providers.

Freelancen: design, copywriting of webdevelopment

Ben je ergens goed in, zoals het designen van logo’s, het schrijven van lifestyle artikelen of het ontwikkelen van websites of webapplicaties? Overweeg dan eens om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en aan de slag te gaan als freelancer. Zoek online, via vrienden of familieleden of zelfs via je opleiding naar je eerste opdrachtgever en je kunt aan de slag!