0rk.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Betonnen zwembaden: een permanente uitkomst

het is vaak zo dat mensen zwembaden van plastic kopen, of opblaasbare zwembaden, dit vaak tijdens de zomer als afkoelmiddel of voor de kinderen. Maar sommige mensen zijn van het echte werk en willen betonnen zwembaden laten aanleggen. Dit is een permanente oplossing vor de waterliefhebber dieh et zat is om alsmaar naar een openbaar zwembad te gaan of niet genoeg heeft aan een opblaasbaar zwembar. Voor deze mensen zijn unieke betonnen zwembaden misschien een uitkomst, omdat je zelf kunt bepalen hoe groot of klein deze uiteindelijk zijn, evenals hoe diep, hoe breed en wat voor vorm zij hebben.

Aanleggen

Betonnen zwembaden verschillen van oplaasbare zwembaden of plastic zwembadjes omdat je ze speciaal moet laten aanleggen. Ten eerste moet je de ruimte hebben in je achtertuin, maar je moet ook zorgen dat er nergens pijpen of leidingen door de grond lopen in het stuk grond waarin je het zwembad wil laten aanleggen, want dit kan later voor grote problemen zorgen. Er moet worden gemeten zodat de werknemers zeker weten dat de uiteindelijke dimensies van het zwembad zullen kloppen, en daarna is het nodig om het zwembad zelf in elkaar te zetten.

Permanent

Betonnen zwembaden zijn, door de manier waarop zij in elkaar zitten, een stuk permanenter dan plastic zwembaden. Betonnen zwembaden kun je ook niet zomaar weghalen als je ze zat wordt, want ze zitten in de grond, ze moeten dan door professionals worden weggehaald en het gat moet opnieuw worden ingevuld met aarde of met beton. Het is ook zo dat een zwembad heel veel onderhoud nodig heeft, bijvoorbeeld dat er nieuwe chlorine in het water moet worden gegoten of dat er, vooral in de herfst, bladeren uit het water moeten worden gevist. Dit alles is nodig om een zwembad fris, schoon en veilig te houden.