0rk.nl
Image default
Tuin en buitenleven

Vul jouw tuin met elementen die jou gelukkig maken

Je kan het zo gek niet bedenken of het ligt in de winkels. Er zijn zelfs kanonnen verkrijgbaar als tuinmeubel, het is maar net waar je van houdt. Het schijnt dat je gelukkiger bent wanneer er meer natuur in jouw tuin te vinden is. Maar wie heeft er nu de tijd om veel planten, bomen en bloemen te verzorgen? Er zijn ook andere elementen die je kan verwerken in jouw tuin die te maken hebben met de natuur: water, lucht, vuur, aarde.

Water

Denk hierbij niet alleen aan een vijver, maar ook aan bijvoorbeeld unieke waterornamenten. Deze kunnen een oase van rust creëren in jouw tuin. Dit maakt gelukkig omdat het stress verlagend is. En laat dat nu net iets zijn waar we allemaal de laatste jaren zoveel last van hebben.

Lucht

Er zijn genoeg molentjes te vinden die jij in de tuin kan hangen die beginnen te tollen als de wind er doorheen raast. Gelukkig hebben we in Nederland vaak genoeg wind, dus hiervan ben je al snel voorzien.

Vuur

In de eerste instantie kan dit wat heftig klinken: breng vuur in jouw tuin. Toch kan dit op simpele en daarbij zelfs romantische manieren gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan tuinkaarsen, of aan een grote haard waar je lekker bij kan gaan zitten met een warme kop chocomel en marshmallows.

Aarde

Het is aantrekkelijk om de tuin vol te metselen zodat je veel met de ruimte kan doen, maar hou nog een klein plekje over voor wat aarde waar jij bijvoorbeeld een moestuintje kan planten. Vooral als je kinderen hebt kan dit erg leuk zijn om te hebben in de tuin. Er zijn vaak genoeg acties bij supermarkten waarmee je kan sparen voor de zaadjes en overigens kosten deze niet veel om zelf aan te schaffen. Uiteindelijk bespaar je die paar euro’s ook weer door van jouw eigen gekweekte tomaten te eten.