0rk.nl
Image default
Telefonie

Uw oude telefoon verkopen of laten repareren?

Veel mensen gaan de deur niet uit zonder hun telefoon. Het is ons sociale, elektronische wereldje op zakformaat. Telefoons zijn echter behoorlijk kwetsbaar. Bij intensief gebruik zal u misschien na twee jaar merken dat de batterij wat minder lang meegaat. Of misschien heeft u uw telefoon een keer laten vallen en heeft u een enorme barst op uw scherm. Hoewel u misschien gehecht bent aan uw toestel en hem met alle liefde laat repareren, klinkt het kopen van een nieuwe telefoon toch ook wel erg verleidelijk. De nieuwste snufjes zijn altijd net een tandje beter, sneller, en mooier dan het ‘oude’ spul. Een telefoon reparatie, of een nieuwe kopen: wat is wijsheid? 

Repareren is beter voor het milieu 

Het repareren van een telefoon in beter voor het milieu dan het aanschaffen van een compleet nieuwe telefoon. Zo heeft uw telefoon misschien alleen maar een scherm reparatie nodig. In plaats van uw telefoon weg te gooien en een compleet nieuw toestel te kopen wat technisch gezien speciaal voor u gemaakt is, hoeft u alleen maar een nieuw schermpje te kopen en te laten plaatsen. Doordat er elk jaar weer zoveel nieuwe modellen worden geïntroduceerd, en veel mensen altijd de laatste gadgets willen hebben, is er een boel e-waste in omloop. Slecht voor het milieu dus. 

Abonnement en BKR registratie 

Wanneer u een telefoon abonnement afsluit en u hoeft geen aanschafprijs te betalen voor uw telefoon, houdt dit niet in dat uw telefoon gratis is. U hebt feitelijk een lening lopen en de kosten van de telefoon zitten inbegrepen bij het abonnement. Tegenwoordig is het dan ook zo dat, wanneer u een toestel afbetaald met een telefoon abonnement en de toestelwaarde bedraagt meer dan 250 euro, u een BKR krijgt. Dit kan invloed hebben op een eventuele hypotheek die u wilt afsluiten of een andere lening. Wanneer u dit niet wilt, kunt u een los toestel aanschaffen en een SIM Only abonnement nemen. Een los toestel aanschaffen is echter nogal een investering. Daarom gaan toch steeds meer mensen voor bijvoorbeeld een iphone reparatie

Uw oude telefoon verkopen of doneren 

Bent u echt fan van gadgets en kan u gewoon niet langer dan twee jaar gezien worden met dezelfde telefoon? Dan is het ook een idee om uw oude telefoon te verkopen. Heeft u een goede telefoon, dan kan de verkoopwaarde nog best hoog liggen. Deze verdienste kunt u dan weer investeren in het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Is uw telefoon al zo oud dat het niet meer de moeite waard is om deze te verkopen? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om deze te schenken aan een goed doel. 

Samengevat 

Hoewel nieuwe gadgets leuk zijn en ze vaak net wat beter zijn dan hun voorganger, bent u vaak goedkoper uit met een reparatie. Daarnaast geeft de reparatie u meer tijd om te sparen voor de allernieuwste telefoon zonder dat u een abonnement hoeft af te sluiten en u een BKR krijgt. Wilt u uw telefoon laten repareren? Dan staat GSM Reparatie Centrumvoor u klaar!

https://www.gsmreparatiecentrum.nl/