0rk.nl
Image default
Tweewielers

Systeemhelmen

Rijden met een scooter in het drukke verkeer kan gevaarlijk zijn. Daarom is het dragen van een helm niet alleen verplicht, het is ook een stuk veiliger. De keuze voor een goede helm is belangrijk, geen enkel hoofd is gelijk. Systeemhelmen bieden een goed draagcomfort met een hoge veiligheid. Dit zijn de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij aanschaf van een scooter helm.

 

Jethelm, integraalhelm en systeemhelm

Er zijn drie types helm, de jethelm heeft een open gezicht, alleen de schedel wordt beschermd. Een integraalhelm sluit het hoofd helemaal af voor een optimale veiligheid, maar opzetten en afzetten is wat lastiger. Systeemhelmen bevinden zich in het midden. Je bent helemaal beschermd maar het onderste deel is op te klappen. Daarmee combineert de systeemhelm comfort met veiligheid.

 

Techniek bij systeemhelmen.

Niet elke systeemhelm is gelijk. Er zijn modellen waarbij je het gedeelte bij de kin kunt opklappen, er zijn systeemhelmen waarbij je kingedeelte helemaal naar achteren kan klappen en er zijn helmen waarbij het deel bij de kin helemaal te verwijderen is.

 

Let op! Het is niet altijd toegestaan om te rijden met de helm in opgeklapte positie, of wanneer het kingedeelte is verwijderd. Hoewel systeemhelmen zonder kinstuk hetzelfde lijken als een jethelm zijn ze niet altijd als zodanig goedgekeurd. Controleer dit voor je gaat rijden.

 

Waarom systeemhelmen kopen?

Een systeemhelm heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere types:

 

  • Het omsloten ontwerp biedt meer veiligheid dan een jethelm
  • De helm is eenvoudiger af te zetten door het opklapbare deel
  • Je kunt bij korte ritten de helm dragen en het gedeelte voor het gezicht opklappen
  • Veiligheid en comfort wordt gecombineerd

 

Als je vaak korte ritten maakt en niet gebonden wilt zijn aan een integraalhelm zijn systeemhelmen ideaal omdat ze het hele hoofd beschermen, wind en insecten tegenhouden en toch eenvoudig te openen zijn.

https://www.scooteronderdelenshop.com/