0rk.nl
Image default
Tweewielers

Scooter Leasen

Als je krap bij kas zit en je brommer heeft het begeven zul je moeten kiezen. Ga je voortaan op de fiets, kies je voor een tijdelijke tweedehands scooter, koop je een nieuwe budget scooter of ga je een scooter leasen? Wat zijn de voordelen en nadelen van elke keuze, en wanneer is leasen de beste optie?

 

Op de fiets

Een fiets rijdt een stuk langzamer, en je hebt al snel een slappe band. Het is wel een goede manier om fit te worden, al vindt je baas het misschien niet zo leuk als je badend in het zweet op je werk aankomt. Opvallend genoeg zijn goede fietsen vaak net zo duur als eenvoudige brommers.

Conclusie: Als je snel wilt rijden kun je beter een scooter leasen.

 

Een tweedehands scooter

Er zijn best goede tweedehands scooters te koop, het is wel moeilijk in te schatten hoeveel de brommer heeft gereden én geleden. Je kunt de buitenkant bekijken maar dat zegt niet veel over de motor van binnen. Er zijn ook gereviseerde scooters, koop dan wel bij een erkend verkooppunt, en niet particulier.

Conclusie: Een scooter leasen is een veilige optie, bij een tweedehands model weet je niet zeker wat je in huis haalt.

 

Een budget scooter

Als een merk scooter te duur is kun je kiezen voor een budget scooter. Die hebben vaak een Retro Scooter uiterlijk, het zijn dezelfde scootertjes met een andere kunststof overkapping. Er zitten leuke scooters tussen, mits de assemblage in orde is, en de afstelling juist is. Je kunt er geluk mee hebben, maar ook pech. De restwaarde is in ieder geval te verwaarlozen, er is nauwelijks vraag naar tweedehands budget scooters.

Conclusie: Een budget scooter is een kwestie van geluk, het is geen investering die waardevast is. Bij een scooter leasen kun je voor een “echt” merk kiezen.

 

Een scooter leasen

Als je snel een andere brommer nodig hebt is een scooter leasen een goede optie. Je betaalt dan over een periode van 72 maanden. Je moet wat rente betalen maar je kunt wel kiezen voor een luxer model met minder onderhoudskosten en een hogere restwaarde. Vraag bij de leverancier naar de mogelijkheden.

http://www.scootersite.nl/