0rk.nl
Image default
Tweewielers

Elektrische Scooter

Rijd je nog steeds op benzine? Elektrisch rijden is de toekomst, ook bij scooters. Natuurlijk is het een beetje jammer om afscheid te nemen van die ronkende motoren van vroeger, maar je krijgt er veel voordelen voor terug. We zullen er alvast een paar op een rijtje zetten:

 

Elektrische scooters rijden zuinig

In een elektrische scooter zit een accu, geen benzinetank. Je hoeft dus niet meer een tankstation te zoeken in de buurt met redelijke prijzen, je steekt gewoon thuis de stekker in het stopcontact en na een paar uurtjes kun je weer op pad. De kosten van opladen liggen een stuk lager dan tanken.

 

Elektrische scooters rijden schoner en stiller

Een elektrische motor stoot geen schadelijke stoffen uit, dat is in de drukke binnensteden een enorm voordeel. Voor jezelf en voor de medeweggebruikers. Daarnaast maken ze ook veel minder geluid, dat zul je merken als je in de zomer door het landschap rijdt in de vrije natuur.

 

Elektrische scooters starten meteen

Een benzinemotor in de winter is een heel andere ervaring dan in de zomer. Een elektrische scooter start meteen, elke keer weer. Omdat je ze toch thuis op kunt laden staat de scooter altijd voor je klaar met een volle accu. Wel zo handig.

 

Verschillende soorten elektrische scooter

Niet elke elektrische scooter is hetzelfde, hier zijn de belangrijkste verschillen:

 

Snelheid elektrische scooter

Een elektrische snorscooter mag maximaal 25 km/u rijden, en een elektrische bromscooter mag 45 km/u rijden. Met een snorscooter rijd je op het fietspad zonder helm, met de bromscooter rijd je op de openbare weg binnen de bebouwde kom met helm.

 

Actieradius elektrische scooter

Dit heeft behoorlijke invloed op de aanschafprijs. Een goedkoper model heeft een actieradius van pakweg 30 kilometer terwijl een duurder model het dubbele aantal kilometers haalt. Voor woon- werkverkeer is 30 kilometer meestal wel voldoende, als je meer kilometers wilt maken zonder op te laden kun je beter een type kiezen met een zwaardere accu.

 

Met een elektrische scooter kun je heerlijk rijden, de motor start probleemloos, ze zijn onderhoudsvriendelijk en milieuvriendelijk, daarnaast rijden ze lekker stil. Meer weten over elektrische scooters? Neem dan even contact met ons op! http://www.scooterkopenonline.nl/

http://www.scooterkopenonline.nl/