0rk.nl
Image default
Bedrijven

Originaliteit maken

Een eigen print maken is tegenwoordig niet meer zo lastig als aan het begin van deze nieuwe technologie. Er zijn zelfs winkels die voor u een iets kunnen printen, zo kan u iets laten designen. Dit zorgt ervoor dat u de vaak dure printer niet zelf hoeft te kopen. Vaak bieden die winkels ook de mogelijkheid aan om een poppetje van u zelf te maken, zij maken dan een kopie van jou maar dan in een actie figuurtje. Dit poppetje wordt dan gemaakt aan de hand van uw uiterlijk. Uw wordt dan door een machine gescand, deze zorgt ervoor dat de vormen van het lichaam worden meegenomen, ook wordt het gezicht nagebootst, deze is gebaseerd op het gezicht van de persoon maar ziet eruit als een cartoon.

Maar 3d printen kan veel meer, het kan ingezet worden als hulpmiddel, zo zou een 3d printer mensen in Afrika kunnen helpen. Een dergelijke printer kan door hulpdiensten worden neergezet, vervolgens kan deze allerlei noodvoorzieningen in elkaar zetten. Dit zorgt ervoor dat men een tijdelijke voorraad heeft aan materialen en voorzieningen. Ook is men bezig om voedsel te printen, dit proces kan nog enige tijd duren maar als de mogelijkheden er dan zijn is dit tevens voor 3e wereldlanden de oplossing tegen honger en voedsel te kort.

Deze technologieën zijn nu nog in ontwikkeling, het is nu wel mogelijk om allerlei voorwerpen te maken, deze grotendeels gevormd door kunststoffen. Een 3d print wordt dan gemaakt in de printer, dit proces kan lang duren omdat de printer van hoge naar lage temperaturen moet en het materiaal moet tevens afkoelen. Wellicht dat men in de toekomst hier iets op vindt, dit kan ervoor zorgen dat men massaproductie zelf thuis kan maken. Een materiaal dat door veel gebruikers wordt toegepast is hips. Dit materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

https://www.3dfilament.supplies/nl/