Klimaatakkoord en de gevolgen voor de nieuwbouwwoningen

Als gevolg van het klimaatakkoord van Parijs moeten we in Nederland van het gas af. Zo zullen steeds meer nieuwe huizen moeten worden gebouwd zonder een gasaansluiting. Volgens de laatste berichten in het nieuws verloopt dit niet echt goed. Er zijn zelfs een aantal nieuwbouw projecten stilgelegd omdat het niet echt lukt.

Van het gas af

Het idee is namelijk dat deze huizen dus geen gas gebruiken. Toch dienen deze huizen verwarmd te worden. De huizen zullen in eerste instantie goed worden geïsoleerd. De goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte die wordt opgewekt ook daadwerkelijk in het huis blijft. Daarbij moet wel gezegd worden dat hier ook nadelen aan vast zitten. Om hier een voorbeeld van te nemen is dat het wifisignaal moeilijker door deze dikke goed geïsoleerde muren heen gaat. Dit zorgt ervoor dat je dus tegenwoordig moeilijker online bent in nieuwbouw huizen. Is er dan een oplossing hiervoor is de vraag? Jazeker, die is er. Een oplossing die de laatste jaren steeds bekender wordt is het gebruik van een Mesh-netwerk. Een Mesh-netwerk zorgt ervoor dat jij overal in huis mits goed geïnstalleerd verbonden bent. Het is daarbij belangrijk dat je de stappen die zijn aangegeven in de app goed volgt. Als je alles goed hebt gedaan dan schakelt het netwerk ook elke keer om van verdeelpunt wanneer je door het huis loopt. Waar je vroeger met een versterker het signaal probeerde te verlengen moest je dan vervolgens altijd omschakelen van netwerk. Als dus richting de zolder ging moest je naar de instellingen van je telefoon en vervolgens omschakelen naar de versterker van de zolder. Dit is eigenlijk echt onnodig en niet handig. Het Mesh-netwerk schakelt vanuit zichzelf gewoon door naar het volgende verdeelpunt waardoor je hier geen omkijken meer naar hebt.

Let op de toekomst van je huis

Wanneer je dus kiest voor een kubistische woning of voor een architect nieuwbouw houdt dan rekening met de goede isolatie en de aanleg van een goed wifinetwerk. Zorg er dus voor dat er genoeg stroompunten zijn. Achteraf blijkt namelijk vaak dat je liever toch nog een extra stopcontact had gehad. Als je dan met de architect nieuwbouw aan tafel zit leg dit dan ook voor. De huizen moeten klaar zijn voor de toekomst.

https://bruis-architectuur.nl/kubistische-woning/