0rk.nl
Image default
Groothandel

Milieuvriendelijk leven

In deze tijden van corona, is de aandacht voor het milieu eigenlijk een beetje verdwenen en dat is best wel jammer. Voordat we ons zorgen hoefden te maken over het corona virus, waren er talloze klimaatprotesten door het hele land. Maar ja, dat gaat nu niet zo makkelijk meer. Toch is het klimaat nog steeds een actueel onderwerp, en dat zal het de komende jaren ook blijven. Daarom is het toch goed om er aandacht aan te blijven besteden, hoe moeilijk dat ook lijkt. Maar moeilijk, dat is het niet. Natuurlijk, we kunnen niet meer op straat met zijn allen gaan protesteren, dat is niet helemaal mogelijk. Wel zijn er talloze mogelijkheden om zelf actie te ondernemen om het milieu te redden. In dit artikel geef ik je tips en inspiratie over wat je zelf kan doen om zo milieuvriendelijk te leven. Want, iedere daad helpt!

 

Als eerste is het goed om op je voeding te letten. Wanneer je in de supermarkt staat en je om je heen kijkt, zie je dat echt bijna alles verpakt is in plastic. Het is echt onmogelijk om de supermarkt uit te lopen met een volle boodschappenkar, maar zonder plastic. Om de productie van plastic tegen te gaan, kan je zelf bijvoorbeeld je eigen netjes meenemen om alle groenten en fruit in te doen. Ook kan je in plaats van een plastic wegwerptas, een kratje of een linnen tas meenemen.

 

Naast de plastic verpakkingen van je voedsel, is ook de kleding industrie behoorlijk vervuilend. Ten eerste wordt er bij het maken van 1 shirtje heel veel water gebruikt en daarnaast worden ook vervuilende (kleur)stoffen in de natuur geloosd. Wat kan jij doen? Kleding kopen die lokaal en duurzaam is gemaakt.

 

Tot slot worden alle dingen op een gegeven moment vies, dus zal je ze moeten schoonmaken. Ook nu sta je voor de keuze of je kiest voor ecologische schoonmaakmiddelen of voor chemische schoonmaakmiddelen. Ik zou het wel weten. Natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn niet alleen goed voor het milieu, ze zijn ook heel fijn om mee te werken.

https://fayon.nl/