0rk.nl
Image default
Dienstverlening

Behandel rugpijn tijdens de zwangerschap met TENS

Behoor jij tot de vele vrouwen die last hebben van rugpijn tijdens de zwangerschap? Wil je hier graag iets aan kunnen doen zonder hier pijnstillende tabletten voor te hoeven slikken? Dat kan! Met TENS kan je rugpijn en uitstralende zenuwpijn naar de benen effectief behandelen. Dit kan als je op een minimale duur van 4 maanden zwangerschap zit.

Nu begrijpen we dat je je afvraagt wat TENS dan precies is. TENS is de afkorting van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het TENS apparaat geeft kleine stroomstootjes af via elektroden pleisters die je op je huid hebt geplakt. De stroomstootjes prikkelen vervolgens je spieren en huid. Door deze prikkelingen wordt de zenuwgeleiding verstoort. Dit zorgt ervoor dat:

  • De rugpijn die je hebt tijdens de zwangerschap enorm vermindert
  • Je spieren zich op een aangename manier ontspannen
  • Je lichaam gestimuleerd wordt om lichaamseigen pijnstillende stoffen zoals endorfine aan te maken

De behandeling van 30 minuten mag meerdere malen per dag herhaald worden

Het TENS apparaat kan zelf door jou bediend worden en is zeer gebruiksvriendelijk. De bediening spreekt voor zich. Tijdens een behandeling kan je de intensiteit van de stroomimpulsen zelf regelen. Een behandeling heeft een duur van 30 minuten. Heb je behoefte aan een langere behandeling? Dan kan je de behandeling gewoon verlengen. Ook kan je de behandeling meerdere keren per dag herhalen. En het allerbelangrijkste: TENS is volkomen veilig voor jou en voor je baby!

Naast pijnbestrijding van rugpijn heeft TENS nog meer doeleinden

TENS is niet alleen in te zetten als pijnbestrijding van rugpijn tijdens de zwangerschap. Het werkt ook zeer goed tegen misselijkheid tijdens de zwangerschap en tegen weeën pijn. Je kan TENS dus ook gebruiken tijdens je bevalling. Ook pijn bestrijden tijdens de nageboorte kan met TENS.

En wil je na je bevalling weer graag fit worden of je bekkenbodempijn bestrijden? Daar kan je TENS ook voor gebruiken. TENS helpt jou dus voor effectieve pijnbestrijding tijdens je zwangerschap, tijdens je bevalling en na je bevalling.

Bij MaMMATENS kan je verschillende TENS apparaten huren of kopen.

https://www.mammatens.nl/