Hoe je met een freelancer een faillissement kan voorkomen

In de huidige crisis waarin wij ons verkeren, maken veel bedrijven gebruik van de financiële noodmaatregelen. Zeker 40% maakt gebruik van één van de drie noodmaatregelen. Veel bedrijven staan op modus van overleven. En er wordt veel gespeculeerd over faillissementen. Maar hoe overleef je de crisis wel? Wist je dat je een faillissement kunt afwenden met de hulp van een freelancer? 

Turnaround

Je kunt als bedrijf alles op orde hebben, maar op sommige zaken heb je geen invloed. Denk aan de huidige crisis rondom corona. Er zijn verschillende opties om je toe te wenden om een faillissement te voorkomen, zoals bezuinigen. 

Maar je kunt ook kiezen voor een aanpassing in je bedrijfsstrategie. Dit wordt ook wel turnaround genoemd. Je kijkt hierbij naar veranderingen op de lange termijn. Hoe kan jij de markt opnieuw veroveren en je bedrijf veilig stellen? Een crisis hoeft niet slecht te zijn voor je bedrijf, maar kan je juist inzicht geven om succesvoller te worden. Kijk hoe jij in de toekomst alsnog van dienst kunt zijn. 

Hulp nodig?

Grote kans dat jij een turnaround moet doen met betrekking tot je strategie en bedrijfsvoering. Experts zijn hiervoor ontzettend handig. Een concreet voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een winkel. Door de crisis bevinden veel klanten zich meer en meer online en doen hier ook meer aankopen. Jouw website moet dus vriendelijk zijn voor deze groeiende groep en ook zeker aansluiten op je doelgroep. 

Om jouw online strategie tot in de puntjes te verzorgen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een freelance UX designer. Deze zorgt ervoor dat jouw website tot in de puntjes gebruiksvriendelijk is en de juiste doelgroep aanspreekt. Freelancers zijn altijd de vakidioten, die jou kunnen helpen. Dit geldt dan ook voor bijvoorbeeld marketing huur bijvoorbeeld een freelance online marketeer in om de doelgroep ook aan te trekken. 

Freelancers zijn vakidioten die je graag helpen met hun kennis. Natuurlijk vind je ook  gemakkelijk freelancers voor HR en finance, zodat je ook aan andere punten kunt werken. Deze experts huur je tijdelijk in en zij delen kennis met jou en je team. Zo heb je een frisse blik binnen je organisatie en ontzettend veel extra kennis. Ontzettend fijn natuurlijk en zo kun je makkelijk een turnaround maken. 

Medewerkers aannemen als freelancer 

Is er binnen jouw branche tijdelijk minder werk? Dan is de kans groot dat je werkgever afscheid moet nemen van jouw personeel. Maar wil je graag wel jouw medewerkers dichtbij je houden? Dan kun je ze ook inhuren als freelancer. Hierdoor wordt iemand alleen ingezet wanneer er werk is en dit drukt je kosten natuurlijk. Dit is niet ideaal, maar zo blijft jouw medewerker ook actief en betrokken! 

Zo zie je maar dat je met een freelancer heel goed kan bijdragen aan het afwenden van een faillissement. Het is zeker een optie om te overwegen en zo ook jouw medewerkers actief en betrokken te houden.