0rk.nl
Image default
Bedrijven

Black Friday & social media

Doe jij dit jaar als ondernemer ook mee met Black Friday? Dan kun je hier verschillende kanalen voor inzetten. Denk aan je website, maar ook social media is geschikt. Eigenlijk kun je niet meer achterblijven. Black Friday wordt hier in Nederland ook steeds groter. Je kunt dus eigenlijk niet achter blijven dit jaar. Maar hoe maak je jouw social media geschikt voor deze acties? Wij leggen je het graag uit. 

Black Friday 

Eerst is het goed om te weten wat Black Friday precies inhoudt. In Amerika is deze traditie al jarenlang bekend. Traditioneel op de vrijdag na Thanksgiving worden producten sterk afgeprijsd om zo bezoekers te trekken. De Amerikanen doen hier dan vaak hun kerstinkopen. Deze dag is inmiddels overwaait naar Nederland. 

In de dagen voor Black Friday doen mensen onderzoek naar de beste koopjes. Het is dus goed om aan je zichtbaarheid te werken in de weken hiervoor. En dat kan natuurlijk met social media. 

Breng jouw aanbiedingen onder de aandacht

Social media is een goed kanaal om aanbiedingen onder de aandacht te brengen bij je volgers. Je hebt veel manieren om dit te doen. Maar voordat je enthousiast berichten plaatst, is het goed te beginnen bij het begin. 

Start met je profiel, is deze up to date? Zorg dat de content van je social media kanaal overeenkomt met wat er op je website staat. Alleen zo wek je voldoende vertrouwen wanneer mensen gaan kijken op je website, als via social media komen. En natuurlijk ook andersom. 

Maak unieke berichten

Nu je weet dat je social media op orde is, kun je starten met berichten maken. Zorg dat deze berichten uniek zijn. Je wilt dat je huidige volgers, maar ook je potentiële volgers jou onthouden. Op het gebied van inhoud kun je veel doen, denk aan:

  • Aftel berichten. Tel af tot de actie start. 

  • Maak interessante en leuke video’s over je producten. 

  • Een winactie om zo extra volgers te verkrijgen. 

Zorg ervoor dat de content van je berichten uniek is, zodat je je onderscheidt van de concurrentie. Maar dit is zeker niet het enige wat je kunt doen. 

Deel & reageer 

Deel niet alleen berichten, maar ga ook de interactie aan. Webcare is een belangrijk onderdeel van social media. Zorg dat je reageert op je volgers. Ze hebben misschien wel wat vragen voor je. Hierdoor stijgt ook je bereik weer en bereik je dus niet alleen je volgers.

Nieuwe volgers 

Met social media kom je niet alleen in contact met je huidige volgers, want het biedt ook genoeg kansen om in contact te komen met nieuwe volgers. Dit kan onder andere met unieke content dat wordt gedeeld, een winactie, maar ook met adverteren. Bij adverteren kun je een doelgroep selecteren, zodat deze wordt benaderd voor jouw berichten. Hierdoor trek je makkelijk nieuwe volgers. 

Zichtbaar zijn en zo nieuwe klanten trekken 

Social media helpt je zichtbaar te zijn. Zet unieke en waardevolle content in om jouw volgers op de hoogte te stellen van toffe Black Friday acties. Maar ontvang ook nieuwe volgers via social media adverteren. En komen ze bij jou terug voor de Black Friday deal? Dan heb jij kans op vele tevreden klanten.