0rk.nl
Image default
Bedrijven

Het uitbesteden van werkzaamheden

Je kunt vandaag de dag als bedrijf heel veel werkzaamheden uitbesteden. Het is in de tegenwoordige tijd ook meer dan normaal om sommige administratieve werkzaamheden uit te besteden aan speciaal hiervoor opgezette bedrijven. Het is ook helemaal niet raar om een extern bedrijf in te schakelen die sommige taken op zich kan nemen. Dit verlaagt jouw werklast en de tijd die je overhoudt kun je weer in andere dingen investeren.

 

De loonadministratie is hiervoor een heel goed voorbeeld. Goedkope salarisadministratie wordt ook steeds meer aangeboden door bedrijven om de werklast te verlagen bij organisatie. De human resource afdelingen hebben het meestal al heel druk, hierdoor is het fijn dat een hr salarisservice vandaag de dag bestaat.

 

Het is soms moeilijk om werkzaamheden uit te besteden als ondernemen. Vooral het loslaten is dan erg moeilijk omdat je wilt dat alles goed gebeurt. Maar je moet er voor oppassen dat sommige zaken niet de core business in de weg gaan zitten. Er is binnen bedrijven vaak niet voldoende expertise om bepaalde werkzaamheden helemaal goed te doen. Neem bijvoorbeeld de personeelsadministratie, het systeembeheer en de belastingaangifte zijn dingen die vaak uitbesteed worden.

 

Wat wel een nadeel is, is het gebrek aan controle dat je hebt bij het uitbesteden. Je kunt pas controleren hoe alles is gedaan nadat de dienst is afgenomen. Een exact inzicht in het werkproces is maar moeilijk te krijgen.

 

Een ander risico is dat de organisaties zich niet aan hun beloftes houden. Denk hierbij aan deadlines die niet worden gehaald of de kwaliteit van het werk is gewoon lager dan je had gehoopt en verwacht.  Ga daarom altijd van tevoren altijd even bij andere bedrijven na of zij tevreden zijn met de werkzaamheden die zijn geleverd. Er zijn ook verschillende websites zoals referentiesites, offertesites en online marktplaatsen die hierin uitkomst bieden.

 

Het uitbesteden van werk heeft dus veel voordelen, de nadelen kun je voorkomen wanneer je ervoor zorgt dat je met een goede organisatie in zee gaat.

 

http://www.cbbs.nl/