0rk.nl
Image default
Vakantie

Glamping op de Veluwe

Moet je altijd ver weg voor een fijne vakantie? Nee, ook binnen Nederland kun je genieten van prachtige natuur, een rijk dierenleven en heerlijk eten. Vergeet Afrika of Zuid-Amerika, maar denk voor de verandering eens aan de Veluwe.

Natuur

Wanneer je aan de Veluwe denkt, denk je natuurlijk in de eerste plaats aan Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit is een uitgestrekt gebied waar bossen, zandduinen en eindeloze heidevelden elkaar afwisselen. Bezoek een van de bezoekerscentra voor de mooiste wandelroutes, of huur een fiets om optimaal van het buitenleven te genieten.

Te paard

Ook te paard is de Veluwe het bezoeken waard. Er liggen honderden kilometers aan ruiter- en menpaden klaar om ontdekt te worden.

Cultuur

Het Kröller-Muller Museum is de thuisbasis van een grote collectie schilderijen van Van Gogh. Zijn werken hangen gebroederlijk naast de schilderijen van grootmeesters zoals Picasso, Mondrian en Monet. Ook de wereldberoemde beeldentuin van dit museum trekt toeristen van heinde en verre.

Ontspannen

Even bijkomen? Rondom de Veluwe liggen diverse sauna’s en wellness centra. Hier kun je jezelf een hele dag in de watten laten leggen. Ideaal als je door al die buitensporten moet bijkomen van de spierpijn.

Overnachting met glamping Veluwe

Om helemaal in de sfeer van de natuur en het buitenleven te blijven is een tent de ideale accommodatie. Waar anders val je in slaap met het geritsel van de bladeren, terwijl je ’s ochtends wordt gewekt door de vogeltjes en de opkomende zon? Als je wat meer luxe wilt dan een klein trekkerstentje en een luchtbed, is de keuze voor glamping (glamorous camping) perfect voor jou: je overnacht in een luxe tent, die van alle gemakken is voorzien. Zo heb je een privé keuken en eigen sanitair. Maar je kunt ook kiezen om te overnachten in een boomhut, een boomstam of een Tiny House.

https://glampings.nl/nederland/veluwe