Een aanbouw laten bouwen

Je woont al een paar jaar in hetzelfde huis. De omgeving is ideaal en de buren zijn vriendelijk, dus er is weinig reden om te verhuizen. Toch heb je het gevoel dat de woonkamer iets te klein is nu je ook nog eens kinderen hebt gekregen. Samen met je partner ben je al een tijdje aan het brainstormen over een eventuele aanbouw van de woonkamer. Verschillende plannen zijn gemaakt en de schetsen staan al op papier. Zelf hebben jullie allebei helaas twee linkerhanden, dus wordt er besloten om een aannemer in te schakelen. Deze zal er voor zorgen dat het bouwproces keurig veilig verloopt en dat er geen schade wordt aangericht aan het huidige pand. Daarnaast huur je een architect in om de bedachte plannen om te zetten naar de realiteit. Ga uiteindelijk ook nog eens samen met de architect en aannemer om de tafel, zodat ook die twee partijen precies van elkaar weten wat het plan is.

 

Van begin tot eind

Voor een aanbouw is meestal geen vergunning nodig. Zolang dit recht achter de woning plaatsvindt is het geen probleem, vóór de voorgevel bouwen is niet vergunningsvrij. Als alles geregeld is dan kunnen de slopers en bouwvakkers beginnen met hun werk. Ten eerste moeten bestaande muren doorbroken worden en eventuele ramen verwijdert worden. Dit levert een hoop puin op. Hiervoor kun je gemakkelijk een bouwcontainer huren die binnen 24 wordt geleverd. In deze container mag je puin, glas, hout, karton, kunststof, plastic en metalen bij elkaar gooien.

 

 

Als alles is opgeruimd dan kan er begonnen worden met de aanbouw. De architect zal geregeld samenwerken met de bouwmensen om de bedachte plannen goed uit te laten voeren. Er worden nieuwe muren gemetseld met goed isolatiemateriaal ertussen. Verder komt er een stuk nieuwe vloer bij. Deze zal voorzien worden van vloerverwarming zodat het nooit koud aanvoelt aan je voeten. Ten slotte moeten er nog nieuwe ramen in en eventueel nog een deur. Als de oude ramen dezelfde maat hebben als in het nieuwe ontworpen plan, dan kun je deze gewoon hergebruiken.

Als alles af is zal de container verhuurder het puin komen ophalen. Dan alleen nog alles een keer stofzuigen en poetsen en je kunt genieten van je nieuwe aanbouw.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/bouwcontainer-huren/