Al het Ripple nieuws dat u nodig heeft!

U heeft er misschien wel eens van gehoord: Ripple. Ripple wordt vaak verward met XRP. Ripple is technisch gezien het netwerk en XRP is de coin op dat netwerk. Over het algemeen spreken mensen over Ripple als de de coin bedoelen. Ripple is succesvol doordat zij in de top 5 van cryptoprojecten staan. Wilt u meer Ripple nieuws verkrijgen? Lees dan snel verder!

 

Ripple in het kort

In 2012 werdt Ripple in Californië opgericht. Ripple heeft als doel om oplossingen in het onderlinge betalingsverkeer tussen banken te stroomlijnen. Daarvoor heeft Ripple 3 platformen gecreeerd: xRapid, xCurrent en xVia. Hierbij komt de munt XRP kijken. De munt kan op de blockchain van Ripple gebruikt worden om betalingen tussen banken nog sneller te maken. Banken kunnen op een van de drie platformen zich aanmelden. Hieronder volgt een voorbeeld.

Stap 1: Jij verstuurt een internationale betaling

Stap 2: Jouw bank koopt Ripple

Stap 3: Jouw bank verstuurt de Ripple naar de ontvangende bank

Stap 4: De ontvangende bank verkoopt de Ripple

Stap 5: De ontvanger krijgt het bedrag op het account gestort

Bij een normale internationale overboeking zonder cryptocurrency kan deze overboeking dagen duren. Dit heeft te maken met het feit dat uw geld niet direct bij de andere bank terecht komt. En die banken maken kosten die jij terugziet in je transactiekosten. Wanneer u gaat beleggen in Ripple is het verstandig om regelmatig Ripple nieuws te volgen. Zo bent u op de hoogte van stijgende en dalende pieken van Ripple.

 

 

https://cryptobenelux.com/ripple-nieuws/