0rk.nl
Image default
Gezondheid

Zomer

Nu de zomer er weer aan komt schiet ook de verkoop van zonnebrandcrème weer als van oudsher omhoog. Iedereen weet dat verbranden slecht is voor de huid en ook kankerverwekkend is. Maar is je helemaal insmeren met zonnebrandcrème wel gezond? Dat was de hypothese die Deense onderzoekers wilden testen. Het bleek dat als mensen zich met een dikke laag insmeren zonnebrandcrème er weinig tot geen Top vitamins in het bloed van deze mensen is terug te vinden. Vitamine d wordt namelijk aangemaakt met behulp van zonlicht en is een essentiële stof met betrekking tot het immuunsysteem en een sterk bottenstelsel. Moeten we nu ook al gaan uitkijken met het gebruik van zonnebrandcrème?

Volgens de experts is dit toch een misvatting en zijn de resultaten uit het Deens onderzoek toch enigszins vertekenend want bij dit onderzoek werd er echt een heel dikke laag crème gebruikt. Gebruik je gewoon een normale laag zonnebrandcrème dan hoef je je echt geen zorgen te maken dat je een vitamine d tekort oploopt. Daarnaast zeggen de experts ook dat zonnebrandcrème weliswaar de kans op huidkanker sterk reduceert maar dat er altijd wel een beetje schadelijke uv-straling tot de huid doordringt. Hierdoor is de kans op huidkanker nooit volledig uit te sluiten. Dit wordt ondersteunt door een onderzoek waarbij muizen de zon constant in gingen met factor 50 op de huid. Het bleek dat enkele muizen, ondanks de goede bescherming, toch huidkanker ontwikkelden.

Mocht je nu toch een hele dikke laag zonnebrandcrème op je huid willen smeren dan is het wel raadzaam om op een alternatieve manier ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine d tot je krijgt. Dit kan bijvoorbeeld door het kopen van voedingssupplementen. Deze supplementen kun je bijvoorbeeld bestellen bij de webwinkel topvitamins.nl. Bestellen, betaling en levering zijn erg eenvoudig bij deze webshop.

http://www.topvitamins.nl/