Cellulite, pijnloze behandeling.

Cellulite zijn kuiltjes in de huid op de heupen, dijen en billen. Je ziet dit veel vaker bij vrouwen voorkomen dan bij mannen. Het is een gevolg van verschillen in de manieren waarop vet-, spier- en bindweefsel verdeeld zijn in de huid. Soms zie je knobbels op de huid. Dit wordt veroorzaakt door de vetophopingen, wat het bindweefsel onder de huid verstoord. Er ontstaat nogal de verwarring of er verschil zit tussen cellulite en cellulitis. Cellulite staat helemaal op zichzelf, want cellulitis is een verspreiding van een bacteriële infectie van de huid en de weefsels onder de huid.

De cellulite kan ontstaan door erfelijkheid, dikte van de huid, je geslacht, leeftijd en de verdeling van het lichaamsvet. Dit heeft allemaal invloed op hoever de cellulite aanwezig of zichtbaar is. Er zijn medicijnen op de markt die er voor kunnen zorgen dat de hormoonhuishouding een oorzaak wordt van cellulite. Denk hierbij aan de anticonceptiepil en zware antidepressiva. Het beste middel om hier vanaf te komen is een cellulite behandeling. Er wordt dan een speciaal preparaat geïnjecteerd die voor preventie en behandeling van de cellulite zorgt. Dit wordt in de meeste gevallen uitgevoerd door de behandelende arts. Het is een vrij eenvoudige ingreep. Je wordt niet verdoofd en deze behandeling is eigenlijk vrijwel pijnloos.

Breng bovenstaande behandeling dus niet in verwarring met een cellulitis behandeling, want dat is een hele andere soort behandeling. Tevens hoeft er geen verband te worden gelegd met overgewicht als je aan cellulite denkt. Het gedraagt zich niet anders dan vet en er is geen gevaar voor de gezondheid als je last hebt van cellulite. Sommige onderzoeken bewijzen zelfs dat er een beschermende werking aan vast zit die chronische ziekten voorkomt, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Het nadeel is dat het je huid er niet mooier op maakt en dit kan je zelfvertrouwen in een negatief daglicht zitten.

http://www.clinic63.nl/