0rk.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Personeelsadviseur Simpra

In mijn zoektocht naar een personeelsadviseur, kwam ik uit op de website van Simpra. Daar las ik dat zij gespecialiseerd zijn in personeelsadvies. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van een medewerker die continu ziek is. En als je dan antwoord op de vraag wilt hebben of dat je hem of haar kunt ontslaan of niet. En dat is bij mij het geval. Helaas heb ik namelijk met zo’n medewerker te maken. Daarom was ik op zoek naar een personeelsadviseur.

Personeelsadvies

Ik belde Simpra op en gaf aan dat ik graag personeelsadvies van hem zou willen hebben. Dit omdat, en vervolgens heb ik mijn situatie uitgelegd, ik aangaf dat ik last heb van een medewerker die wel heel erg vaak ziek is. En dan ook echt langdurig. Hij begreep de situatie direct en stelde voor om af te spreken, zodat we face to face dingen het beste konden gaan afspreken. Daarom ben ik naar hem toegegaan, in Veenendaal. Vervolgens legde hij uit van wat hij doet en wat hij voor mij kan betekenen. Daarbij gaf hij aan dat hij een bepaalde visie heeft en die graag over verschillende bedrijven laat schijnen. En dat deed hij dus ook bij mij! Hij heeft gevraagd naar hoe de medewerker ervoor staat en wat hij van mijn bedrijf wilt. Zodoende kon hij de benodigde situatie schetsen.

Ontslag

Uiteindelijk kwam er als conclusie uit dat het alle partijen het beste leek om afscheid van elkaar te nemen. Zodoende heb ik hem dus moeten ontslaan. Zoals ik al zei, verwacht ik dat dat voor alle partijen het beste is. Achteraf ben ik ook enorm blij dat ik Simpra heb ingeschakeld als personeelsadviseur. Hij heeft naar mijn mening een heel unieke visie, die hij ook over mijn personeel heeft laten schijnen. Uiteindelijk heeft het er ook niet alleen voor gezorgd dat de desbetreffende medewerker is ontslagen. Maar heeft het ook op de rest van het personeel voor voordelen gezorgd.