0rk.nl
Image default
Beauty en verzorging

Waarom u naar een huidverzorgingsspecialist moet

Vlekken en rimpels zijn veel voorkomende huidproblemen. Maar er zijn duizenden aandoeningen die de huid kunnen aantasten. Sommige veroorzaken milde symptomen. Anderen kunnen ernstig zijn en interfereren met het dagelijks leven. Roodheid, jeuk, pijn, huiduitslag en pus zijn allemaal tekenen dat je naar een dermatoloog of huidkliniek in Amersfoort moet. Deze arts is gespecialiseerd in de behandeling van huid, haar en nagels. Sommige behandelingen verbeteren het uiterlijk van uw huid. Regelmatige controles op huidkanker kunnen uw leven redden. Deze volgende aandoeningen verdienen een bezoek aan de dermatoloog.

Het hebben van acne

Acne is de meest voorkomende huidaandoening over de hele wereld. Het veroorzaakt verschillende vlekken op het gezicht. Ze omvatten mee-eters, whiteheads, puistjes en diepe cysten. Deze ontstaan ​​vaak omdat de talgklieren in de huid te veel van een stof genaamd talg produceren. Het verstopt de poriën. Bacteriën kunnen ook de oorzaak zijn. Acne komt veel voor bij tieners, maar je kunt het op elke leeftijd krijgen. Vlekken verschijnen meestal op het gezicht, nek, rug, borst en schouders. Acne is niet levensbedreigend, maar het kan verontrustend zijn. Zonder de juiste behandeling kan het ook blijvende littekens achterlaten. U kunt acne behandelen Amersfoort met onder meer vrij verkrijgbare crèmes en gels, chemische peelings en lasertherapie.

Het hebben van eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor verschillende chronische huidaandoeningen die een ontsteking (zwelling) van de huid veroorzaken. Het kan erg ongemakkelijk en emotioneel beangstigend zijn. Het veroorzaakt vaak een rode, gezwollen, droge en jeukende huid. De meest voorkomende vorm van eczeem is atopische dermatitis. Dit treft meestal baby’s en kinderen. Kinderen kunnen uitslag krijgen op hun wangen en andere delen van hun lichaam. De uitslag kan vloeistof lekken. Kinderen kunnen moeite hebben met slapen vanwege jeuk. Dermatologen kunnen eczeem diagnosticeren met bepaalde tests en een huidonderzoek. Over-the-counter en recept crèmes en andere medicijnen kunnen de aandoening verlichten. Een goede huidverzorging is ook belangrijk.

Tekenen van veroudering

De huid verandert met de leeftijd. U kunt rimpels, droogheid of verkleuringen opmerken die vaak ouderdomsvlekken worden genoemd. De schadelijke ultraviolette stralen van de zon en roken kunnen deze tekenen van veroudering versnellen en verergeren. Het dragen van zonnebrandcrème kan helpen om meer schade door de zon te voorkomen. Niet roken en gezond eten kan ook de huid beschermen. Maar als u niet tevreden bent met uw uiterlijk, wilt u misschien een dermatoloog raadplegen. Er zijn veel behandelingen om rimpels glad te strijken en de huid strakker te maken. Een dermatoloog kan ook helpen de textuur en kleur van de huid te verbeteren. Behandelingen om de huid er jonger uit te laten zien zijn onder meer chemische peelings, lasertherapie, Botox-injecties en rimpelvullers.

 

Related posts

Een borstvergroting aan het overwegen?

CoolSculpting overwegen?

Elektrische tandenborstels koop je hier