Zo richt je je woonkamer in

Na een verbouwing of na een verhuizing is een van de leukste dingen het inrichten van je nieuwe woonkamer. De woonkamer is de ruimte in huis waar je naar alle waarschijnlijkheid de meeste tijd zult doorbrengen. Des te belangrijker is het dat deze helemaal naar jouw smaak wordt ingericht.

Maak een schets

Het handigst is om een plattegrond te tekenen van de woning. Op die plattegrond kan je zoveel schuiven met de meubels als je wil. Door te werken met een plattegrond kan je al goed een indeling maken van de ruimte en weet je al in welke hoek je welke meubel wil plaatsen.

Stijl

Als je weet welke meubel je op welke plek wil hebben, kan je beginnen met het nadenken welke stijl je mooi vindt. Kies je bijvoorbeeld een ronde eettafel of ga je voor een rechthoekige? En houd je van een glazen tafel of wil je toch liever een boomstamtafel kopen? Er zijn tal van mogelijkheden. Het mooiste is wel als alle meubels enigszins in dezelfde stijl blijven, dat houdt het geheel wat rustiger.

Kleur

Om van alles een mooi geheel te maken, is het wellicht leuk om een van de muren een kleurtje te geven. Dat kan een veilige kleur zijn zoals beige of lichtgrijs, maar je kan ook wat meer risico nemen door te kiezen voor een knalblauwe kleur of een felgroene. Een felle kleur lijkt heftig, maar als alle meubels erin staan, wordt dat minder.

Shoppen

Als je alles bedacht hebt, wordt het tijd om te gaan shoppen. Op internet zijn genoeg inspiratietips te vinden, maar vaak werkt het het beste om de meubels zelf in het echt te zien. Een bank moet bijvoorbeeld niet alleen mooi zijn, maar je moet er ook lekker op kunnen zitten. Een eettafel moet ook hoog genoeg zijn. Zo zijn er wel meer factoren waar je rekening mee moet houden, waardoor het wel het beste is om de meubels zelf te kunnen zien en aanraken.