0rk.nl
Image default
Bedrijven

Wil jij een Hyptoheekadviseur worden? [2022 Update]

Het afsluiten van een hypotheek kan een intimiderend proces zijn, maar dat hoeft het niet te zijn. Met de juiste kwalificaties en ervaring kunt u hypotheekadviseur worden om klanten door het proces te helpen en mogelijk lagere rentetarieven te krijgen dan anders voor hen beschikbaar zou zijn. Hier zijn enkele dingen die u moet weten om hypotheekadviseur te worden, samen met enkele tips om aan de slag te gaan als dit het pad is dat u in uw carrière wilt inslaan.

 

Wil jij een Hyptoheekadviseur worden? en wat zijn de voordelen.

 

Wil jij een Hyptoheekadviseur worden? en deel uitmaken van een eliteteam?

Ik ben niet in deze branche terechtgekomen om leningen te verstrekken en hypotheken te verwerken. Ik ben erin gestapt omdat ik een passie heb om mensen te helpen bij het nastreven van de Nederlandse droom van het bezitten van een eigen huis. Als uw hypotheekadviseur sta ik bij elke stap aan uw zijde  van het kopen van een lening en vooraf goedkeuring krijgen tot het ontvangen van meldingen over tarieven en aflossingen of wetswijzigingen die van invloed kunnen zijn op u. Het is een eer om u te mogen ondersteunen op uw reis naar eigenwoningbezit.

 

De training

Eerst en vooral moet je je een weg banen door het formele trainingsproces. Een hypotheekadviseur begint meestal met het bestuderen van de verschillende rechtsgebieden, zoals eigendomsrecht, beveiligde transacties. Ook onroerendgoed contracten of consumentenbeschermingsrecht.

Na het voltooien van de formele cursussen in deze vakken, moet hij of zij slagen voor hun examens om door hun staat een vergunning te krijgen om zelfstandig examens af te leggen. Zodra ze deze stappen hebben uitgevoerd, worden ze beschouwd als een gekwalificeerde hypotheekmakelaar die nu kosten in rekening kan brengen voor hun diensten om geld te verdienen aan klanten.

 

Leren op het werk

Als hypotheekadviseur ben je verantwoordelijk voor het helpen van mensen bij het plannen van hun financiën en het kiezen van de beste leningen om af te sluiten. De meeste financiële adviseurs zijn verdeeld over twee hoofdgebieden: hypotheken en beleggingsadvies.

Hoewel beide rollen betrekking hebben op het praten met klanten over geld, zijn er belangrijke verschillen in de manier waarop hypotheekadviseurs versus beleggingsadviseurs werken.

Het grootste verschil zit waarschijnlijk in het klantcontact. Het meest stressvolle aan het zijn van een beleggingsadviseur is het omgaan met de emotionele reacties van uw klanten op slecht nieuws of marktschommelingen. Aan de andere kant werken hypotheekadviseurs meestal maar met een of twee klanten tegelijk. Dit betekent dat u niet zoveel onvoorspelbare situaties hoeft aan te pakken.

 

Aanvullende diensten

Een hypotheekadviseur is een belangrijk onderdeel van het financiële planningsproces. Het is hun taak om de beste hypotheek voor u en uw gezin te vinden. Ze doen dit door uw financiën door te nemen en cijfers met u door te nemen om te bepalen wat voor soort lening het beste zou kunnen werken. Sommige hypotheekadviseurs helpen ook bij het oversluiten van bestaande hypotheken en algemeen financieel advies.

Vind je het leuk om klanten te adviseren bij complexe financiële beslissingen en nieuwe mensen te ontmoeten, overweeg dan om hypotheekadviseur te worden!

 

Klanten landen

Leer wat de opleidingsvereisten zijn voor deze carrière en bereid je voor op wat wiskunde. Blijf op de hoogte van hypotheekrenteaftrek. Maar het belangrijkste is: netwerk. Bouw relaties op met kredietverstrekkers in het bedrijf en met klanten waarmee u kunt werken!

 

Hypotheekadviseur in Amsterdam

Het is echt niet zo moeilijk om hypotheekadviseur te worden als je de kwalificaties en ervaring hebt. Maar hoe weet je of dit het juiste beroep voor jou is? De hypotheekmarkt is de afgelopen jaren flink veranderd zo kunt u bijvoorbeeld Frits hypotheekadviseur als voorbeeld nemen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de belangrijkste verschillen tussen deze en die van 20 jaar geleden.

Overweeg deze 2 redenen voordat u de sprong waagt:

Je bent misschien niet gekwalificeerd of ervaren genoeg. De branche is nu sterk gereguleerd, dus er zijn specifieke vereisten om adviseur te worden die niet elke professional heeft. Bovendien zijn er veel nieuwe vaardigheden en kennis te verwerven.