0rk.nl
Image default
Bedrijven

Wat zijn audiovisuele oplossingen?

Audiovisuele oplossingen binnen uw evenement

Het is lastig om een eigen evenement te organiseren: er komt veel bij kijken en niet altijd lijken alle audiovisuele oplossingen passend te zijn. Er moet veel overlegd worden en als u zelf verantwoordelijk bent voor de gehele afhandeling moet u deze keuzes allemaal zelf maken. Dat kan stress geven. Om deze reden is het nuttig om in gedachten te houden dat er altijd audiovisuele oplossingen voor uw evenement zijn. Ook als ze niet lijken te passen.

Licht

Op het gebied van licht is er tegenwoordig ontzettend veel mogelijk. Denk aan grote lichtshows. Hierbij worden stroboscopen ingezet voor een soort slow-motion-effect tijdens het dansen. Een andere optie is de keuze voor lasers. Met een aantal lasers die in ofwel bepaalde vormen schijnen of juist kriskras door elkaar heen, kunt u een geweldige show maken waar de energie vanaf spat. Ook kunt u kiezen voor een disco-achtige setting, waarbij vele lampen kunnen verwisselen van kleur. Al dan niet op de maat wordt hier een kleurrijk geheel tentoongesteld. Maar ook is licht te gebruiken om een meer intieme sfeer te creëren. Boots een huiskamer na, of gebruik kleurlicht dat een bepaald thema symboliseert. Denk hierbij aan rood voor passie of liefde. Er is op audiovisueel gebied dus veel te regelen voor uw eigen evenement.

Geluid

Geluid is ook een wezenlijk onderdeel van de term audiovisueel. Uiteraard kunt u zich voorstellen hoe belangrijk dit is tijdens een concert, een congres of een ander evenement. Weet u bijvoorbeeld de laatste keer dat u tijdens een evenement de presentator, artiesten of andere hoofdrolspeler niet goed kon verstaan? Als uw antwoord ja is, heeft dit een dusdanige negatieve indruk achtergelaten dat u zich dit nog steeds kunt herinneren. Dit kan ook met uw evenement gebeuren, en dat moet voorkomen worden. Een evenement is geslaagd wanneer er ook achteraf nog positief over gepraat wordt. Zorg er op het gebied van geluid altijd voor dat de hoofdpersonen te verstaan zijn en dat hun stemmen kraakhelder klinken. Alleen dan wordt de bezoeker meegenomen in het verhaal.

Zorg altijd voor audiovisuele oplossingen op maat

Geen evenement is hetzelfde en een one-size-fits-all audiovisuele oplossing is er niet. Het ene evenement is het andere niet. Zelf als er bij uw te plannen evenement al een precies gelijk aantal bezoekers verwacht wordt als bij een reeds georganiseerd evenement, dan nog verschillen de mensen te veel van elkaar. Wellicht houdt uw doelgroep meer van rustige lichtshows maar prefereerden de bezoekers van het reeds georganiseerde evenement juist een energieke lichtshow. Zorg daarom altijd voor audiovisuele oplossingen op maat: zo weet u zeker dat uw evenement wordt zoals u dat in gedachten heeft.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/audiovisuele-oplossingen/