0rk.nl
Image default
Winkelen

Wat voor een naaimachine heb ik nodig?

Wat voor een naaimachine heb ik nodig?

Het uitzoeken van een geschikte naaimachine kan enorm lastig zijn. Er zijn niet alleen tal van modellen, er zijn ook allerlei verschillende merken – ieder met hun eigen specialiteit. Dit klinkt vrij overweldigend, helemaal als je net begint met naaien, of als je iemand een naaimachine cadeau wilt doen met de feestdagen. Daarom hebben wij een simpel drie-stappenplan voor je gemaakt, die het kiezen makkelijker maakt.

Stap 1: wat ga ik met de machine doen?

Omdat er zó veel verschillende merken en modellen naaimachines zijn, is het belangrijk om goed te weten waar je de machine voor wilt gebruiken. Er zijn naaimachines die geweldig dienen als instapmodel voor beginners, maar ook machines die juist precies aan de behoeften van gevorderden voldoen. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat je exact gaat maken. Ga je uitsluitend kleine klusjes doen, zoals gaten repareren, pijpen inkorten of naden innemen, dan is het verstandig om een degelijke, eenvoudige machine aan te schaffen. Maar ga je fanatiek naaien en werken met dikke stoffen zoals jeans? Dan is het slim om een wat ‘luxer’ model in huis te halen, zodat alle stiksels mooi blijven.

Stap 2: wat vind ik belangrijk?

Vanwege het grote assortiment aan naaimachines, is het ook goed om te weten wat jij belangrijk vindt in een naaimachine. Als je een beginner bent, dan wil je het liefst een simpele machine, eentje die het gewoon goed doet en niet te verwarrend is. Maar zodra je meer ervaring opdoet, wil je wellicht ook extra functies op je naaimachine. De bekendste steken zijn de zigzag en de rechte steek, terwijl je bij sommige modellen voor gevorderden ook een stretchsteek kunt gebruiken. Andere functies die wenselijk kunnen zijn: een automatische draadafknipper, de draadinrijger of een systeem om knoopsgaten te naaien. Indien je extra functies zoekt, let hier dan goed op bij de aanschaf van een nieuwe machine.

Stap 3: waar koop ik de machine?

Absoluut niet het leukste element aan de aanschaf van een naaimachine, maar misschien wel het belangrijkste: hoeveel geld ben je bereid uit te geven? Naaimachines komen in alle soorten, maten en prijsklassen, dus er is voor ieder wat wils. Bij een hogere prijs komen vaak extra functies en opties kijken, plus een betere kwaliteit; houd hier wel rekening mee. Daarnaast is het belangrijk om na te denken waar je de naaimachine gaat kopen, online of in de winkel. Bij ons in de winkel kunnen wij advies op maat, maar ook als je online bestelt kunnen wij helpen. Twijfel je? Dan kun je gebruik maken van de ‘vergelijken’-functie op onze website. Hierbij kun je meerder naaimachines met elkaar vergelijken, om zo een juiste beslissing te kunnen maken.

Mocht je verder nog vragen hebben, schroom dan niet om bij ons langs te komen. Wanneer je langskomt in de winkel kunnen wij persoonlijk advies geven, gebaseerd op al je wensen.

Related posts

Ergonomie is belangrijk

Strass armbanden

T shirt laten bedrukken