0rk.nl
Image default
Vakantie

De ultieme Barcelona bucketlist: een snelle gids voor uw eerste reis in Barcelona

Barcelona is de tweede grotere stad van Spanje en een van de meest populaire bestemmingen in Europa. Deze stad heeft een heel eigen persoonlijkheid, vooral door de invloed van 20e eeuwse kunstenaars en architecten zoals Antoni Gaudi, wiens gebouwen als nooit tevoren zijn gebouwd. Deze prachtige stad heeft veel te bieden, dus hier zijn de beste dingen die u kunt doen om Barcelona te verkennen:

Bezoek Sagrada Familia

Sagrada Família is een beroemde en onvoltooide rooms-katholieke kerk. Het wordt beschouwd als een meesterwerk van Gaudí, een combinatie van gotische en gebogen Art Nouveau vormen. De kerk is nog niet klaar en zal naar verwachting in 2026 klaar zijn. Deze kerk staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als u naar Barcelona reist moet dit bovenaan uw lijstje staan. Als u uw tickets online koopt, kunt u een lange wachtrij overslaan.

Wandeling door La Rambla

Ook bekend als Las Ramblas, dit is een 1,2 km lange drukke straat in het centrum van Barcelona. Het doorsnijdt het hart van de stad en is een levendige boulevard vol met Barcelona actie op zijn best. Daar vindt u restaurants, coffeeshops en zelfs een openbare markt. Wees je ervan bewust dat de boulevard ook berucht is voor dieven en zakkenrollers.

Geniet van de Tapas

Tapas is een selectie van gedeelde borden, meestal hapjes of snacks, die je in elk restaurant in Barcelona vindt. De meest populaire tapas zijn gemaakt van Spaanse lekkernijen zoals een mix van olijven en manchego kaas, of chopitos, die zijn gehavend, gebakken baby inktvissen. U kunt genieten van uw tapas met een koud biertje of een sangria. De meeste restaurants hebben hun eigen selectie tapas, dus wees niet bang om ze te bestellen.

Amuseer u op La Barceloneta

La Barceloneta is een wijk in de oude stad van Barcelona. Als u op zoek bent naar een ontspannen reis is dit de plek om te gaan. La Barceloneta is beroemd om zijn zandstrand en de vele restaurants en nachtclubs langs de bestuurswandeling.

Vergeet de musea en tentoonstellingen niet

In Barcelona zijn er tal van opmerkelijke musea en tentoonstellingen, waarvan sommige een bezoek waard zijn: Casa Mila, ook ontworpen door Gaudí; Kasteel Montjuïc heeft een prachtig panoramisch uitzicht over de stad; Camp Nou, het grootste voetbalstadion van Europa en het op één na grootste ter wereld; Tibidabo, een berg die uitkijkt over Barcelona met een kerk en een pretpark, het Columbus-monument, gebouwd in 1888 voor de Wereldtentoonstelling ter ere van de eerste reis van Christoffel Columbus naar de Amerika.

 

Als u zich afvraagt over vervoer, in Barcelona kunt u wandelen tussen de bezienswaardigheden, het stelt u in staat om de stad te verkennen en te genieten van uw reis. De stad is ook fietsvriendelijk en heeft een geweldig openbaar vervoersnetwerk (metro’s en bussen). Houd er rekening mee dat in het hoogseizoen de meest toeristische transportroutes druk zijn, dus het is een goed idee om hier een auto te huren https://www.autospanje.nl/nl-stad-barcelona/, vooral als u van plan bent om een road trip door Spanje te beginnen. 

https://www.autospanje.nl