0rk.nl
Image default
Bedrijven

Wat is een koeltechniek?

Met behulp van een koeltechniek breng je de temperatuur van een ruimte, een voorwerp of een stof op een kunstmatige manier naar beneden. Verdampen en condenseren spelen een grote rol bij het natuurlijk proces. Koeltechniek is in het algemeen breed, een koeltechniek kan bijvoorbeeld betrokken zijn van een huis-tuin-en-keukenkoelkast tot klimaatinstallaties en industriële processen.

Hoe werkt een koelinstallatie?

Een koelinstallatie neemt de warmte af door een koelmiddel in de verdamper van de vloeibare fase naar de gasvormige fase over te laten gaan. Dit proces wordt ook wel de verdamping genoemd. De warmte die wordt opgenomen wordt door het koelmiddel aan de buitenlucht afgegeven in de condensors tijdens de overgang van gas naar de vloeibare fase. Deze fase heet de condensatiefase.

Industriële koeling

Heb je tijdens de zomer ook een warmteprobleem? Door de draaiende machines en productieprocessen wordt er veel warmte afgegeven. Doordat er veel warmte wordt afgegeven en dit ook nog met de buitentemperaturen stijgt de binnentemperatuur naar een onwerkbare hoogte.

Doordat het dus te warm wordt binnen jouw bedrijf neemt de productiviteit van jouw werknemers dus ook sneller af. Jouw medewerkers zijn niet de enige die last hebben van de hitte maar ook de grondstoffen, eindproducten en productieprocessen worden hierdoor benadeeld.

De voordelen van een koelsysteem voor jouw productiehal

Als binnen jouw productiehal de binnenklimaat aangenaam ligt dan ligt de productiviteit ook hoger dan in een veel te warme hal. Een industriële koeler zorgt vooral voor betere arbeidsomstandigheden en voor procesoptimalisatie. Dankzij de modernere industriële koelingen is het mogelijk om duurzaam jouw industriële omgeving te  koelen.

Voor wie?

Industriële koelers zijn bestemd voor industriële fabriekshallen, grote kantoren en zelfs horeca. Dankzij de enorme koelcapaciteit kunnen de industriële koelers met gemak grote oppervlaktes koelen.

Industriële koelers zijn ook beschikbaar voor verhuur, deze mogelijkheid maakt het enorm geschikt om als oplossing te dienen voor een tijdelijke hitteprobleem binnen de industrie.

De prijs van de industriële koeler verschilt enorm, deze hangt vooral af van het merk en de grootte.

https://duravert-portacool.com/industriele-koeler/