0rk.nl
Image default
Gezondheid

Waarom slapen we?

Het is na zo lang nog altijd niet heel duidelijk waarom de mens slaapt maar toch hebben we toch veel kennis kunnen opdoen op dat gebied. De meeste onderzoekers wezen uit dat slapen noodzakelijk is voor het lichaam om energie uit te sparen en op te bouwen, maar in de realiteit blijkt dat de gespaarde energie toch veel te weinig is waardoor dit niet de reden kan zijn. Een ander overtuigende reden is dat we slaap nodig hebben om de volgende dag goed en beter te kunnen functioneren. Als je voldoende hebt geslapen kun je cognitieve taken zoals spreken, onthouden en flexibel denken uitvoeren.

Slapen is dus eigenlijk vooral belangrijk voor de hersenen, wie niet genoeg slaapt merkt vaak op dat hij de volgende dag niet goed functioneert.

Hoe kun je zorgen voor een betere nachtrust?

Door regelmaat in te voeren. Als je elke dag ongeveer op dezelfde tijdstip naar bed gaat en weer opstaat. Je moet minimaal ongeveer 6 weken lang dezelfde regelmaat volhouden om een optimaal resultaat te zien.

Wat je door de dag kan doen is voldoende beweging houden, als je je minstens 30 minuten per dag matig intensief beweegt dan slaap je beter.

Voordat je gaat slapen is het belangrijk om tot rust te komen, het best is om bijvoorbeeld muziek te luisteren, lezen, ontspannings- en ademhalingsoefeningen te doen, een warm bad of douche nemen, etc.

Probeer voordat je gaat slapen geen zware maaltijden te eten, het is ook natuurlijk belangrijk om niet met een lege maag te gaan slapen. Vermijd in de avond ook vooral cafeïne en theïne zoals koffie, thee, chocolademelk, etc. en natuurlijk alcohol. Je kan in de plaats van koffie is kruidenthee drinken of gewone thee.

En zo zijn er op het internet nog een tal van andere handige tips die je kan volgen om beter te slapen.

Verzwaringsdeken

Tegenwoordig spreken de meeste mensen ook van een verzwaringsdeken dat je helpt beter in slaap te vallen. Een verzwaringsdeken geeft je veel meer ontspanning, een gevoel van veiligheid en helpt je daardoor sneller en rustiger in slaap te vallen. Een verzwaringsdeken is zowel bruikbaar voor volwassenen als voor kinderen.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/