0rk.nl
Image default
Bedrijven

Waarom heeft een school beveiliging nodig?

Scholen krijgen regelmatig te maken maken met vandalisme, agressie of brandstichting. Het is daarom verstandig om beveiliging aan te schaffen bij een school. Zo heb je ook altijd beeldmateriaal van iets als er iets gebeurd is waar bewijs voor nodig is. Het is ook goed om te kunnen handhaven, hoe de leerlingen zich gedragen en of ze de schoolregels nakomen. Naast dat het beveiliging handig is om de leerlingen in de gaten te houden, kan je er ook de docenten mee in de gaten houden. Wil jij nou ook schoolbeveiliging? SERIS staat dan voor je klaar!

Waarom is beveiliging op school belangrijk?

Beveiliging is belangrijk. Helemaal met grote groepen. Door beveiligingen te hebben kan je anticiperen op bepaalde situaties. Dit is ook handig wanneer er sprake is van agressie, pestgedrag of diefstal in of rondom de school. Het is dus wel degelijk belangrijk om beveiliging rondom en in je school te hebben. Scholen kunnen zo onveilige situaties voorkomen. Schoolbeveiliging is ook een goed voorbeeld van objectbeveiliging. Maar in de praktijk gaat het om meer dan alleen het beschermen van materialen. 

Wat zijn de werkzaamheden van een schoolbeveiliger?

Een schoolbeveiliger heeft veel taken. Het zijn ook zeer verschillende taken. Hij is verantwoordelijk voor de veiligheid van de leerlingen, maar ook voor mogelijke vandalisme. Tijdens corona hadden schoolbeveiligers nog een belangrijke taak erbij gekregen. Ze waren toen ook ineens verantwoordelijk of de corona regels nagestreefd werden. Voor een beveiliger is het al belangrijk om toegangscontrole te doen. Zo krijg je geen vreemde mensen op je terrein. Ook zal een beveiliger rondjes moeten lopen om te kijken of er niks raars of verdachts gebeurt. Heeft de school ook camerabeelden? Dan zal de beveiliger die ook in de gaten moeten houden. Zo heeft een beveiliger nog meer taken. Veel verschillende taken heeft een beveiliger op een dag. Je hebt veel verantwoordelijkheid. 

Soorten beveiliging bij een school

Bij een school heb je veel mogelijkheden om de school te beveiligen. Je kan zoals al eerder vermeld is een schoolbeveiliger in dienst nemen. Deze persoon houdt alles in controle en is verantwoordelijk voor onder andere de leerlingen. Ook heb je objectbeveiliging. De beveiliger zal ook vandalisme tegen het gebouw moeten voorkomen. Je kan het gebouw nog meer beveiligen door er camera’s op te hangen. Als je camera’s rondom je gebouw hebt, kan je een bordje ophangen met als waarschuwing dat er camerabewaking is. Zo kan je mensen afschrikken. Ook kan je een alarm inschakelen in het gebouw. Het alarm gaat dan af wanneer er s’nachts wat verdachts binnen is.