0rk.nl
Image default
Woningen

Wat mag ik niet vergeten bij een verhuizing?

Een verhuizing mag niet onderschat worden. Je moet je spullen op een veilige manier naar de nieuwe woning brengen, het oude huis netjes opleveren en heel wat papierwerk in orde brengen. We geven we je graag een overzicht van de zaken die je zeker niet mag vergeten, zodat je op geen enkel moment voor onaangename verrassingen komt te staan.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Het allerbelangrijkste deel van de verhuizing is een planning opstellen. De volledige verhuisklus wordt namelijk op dit schema gebaseerd. Zorg verder dat je ruim op tijd begint met inpakken. Niets is namelijk zo vervelend als een verhuiswagen die ongeduldig op je staat te wachten. Noteer ook de levertijd van nieuwe meubels goed. Sommige winkelketens doen er maanden over en je wil natuurlijk niet in een leeg huis zitten. Vergeet tenslotte niet om voldoende tijd vrij te houden voor het schoonmaken van de oude woning. Zeker als je het huis wil verkopen, is het van essentieel belang dat je het piekfijn achterlaat.

De praktische kant

De administratieve kant van een verhuizing mag zeker niet onderschat worden. Het is ook in dit deel dat er vaak belangrijke zaken over het hoofd gezien worden. Zo moet je eerst en vooral de adreswijziging aan alle instanties doorgeven. Laat je post naar de nieuwe woning doorsturen en vergeet je niet in te schrijven bij de gemeente. Verder moet je nieuwe contracten afsluiten voor het water, licht, gas, internet en televisie. Zodra je de oude woning verlaten hebt, mag je ook niet vergeten om de meterstanden te noteren en door te geven. Tenslotte moet je ook je verzekeringen tijdig omzetten. Een ongeluk is snel gebeurd en zeker tijdens het opknappen en decoreren kan er wel eens iets mislopen!

Besteed de verhuizing uit

Om een verhuizing vlot te laten verlopen, is het een goed idee om de hele klus uit te besteden aan een professioneel verhuisbedrijf, zoals Actie Verhuizingen Dordrecht. Het team van Actie Verhuizingen heeft namelijk jarenlange ervaring met alle soorten verhuizingen en ze weten hoe ze snel, correct en veilig moeten werken. Terwijl zij het zware werk voor hun rekening nemen, kan jij je rustig met het papierwerk bezighouden. Op deze manier zie je niets over het hoofde en verloopt de hele verhuisklus soepel en vlot.

Related posts

Voordelen van wonen in Amsterdam

Verschillende salontafels

Vier redenen waarom je in Deventer wil wonen