Tips voor tijdens je scooter theorie

Er wordt makkelijk over gedaan maar een scooter theorie examen is verre van makkelijk, er slaagt namelijk maar 50% bij de eerste keer van alle kandidaten. Het is daarom erg belangrijk om je goed voor te bereiden op je scooter theorie examen en hem niet gaat onderschatten. 

Leer niet alles tegelijk

Leren is een proces en kan niet na een keer gebeurd zijn, het is daarom belangrijk dat je de tijd neemt om te leren voor je examen. Begin daarom ook op tijd met leren, zo hoef je ook niet heel veel en lang te leren op een dag. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat mensen meer onthouden als ze leren over een langere periode. Begin met het leren van je theorie, snap je deze? Ga dan verder met het maken van oefenexamens. 

Vat alles samen

Door alles samen te vatten leer je alleen de dingen die je moet weten. Door alles samen te vatten ben je ook actief bezig met het leren van de stof wat leidt tot het beter begrijpen van de stof. Een samenvatting schrijf je ook in je eigen woorden dus beschrijf je het op zo’n manier dat je het ook begrijpt.

Herhalen herhalen herhalen

Leren is een proces van herhalen, als je iets vaker doet word je er namelijk beter in. Door te herhalen kom je erachter dat je de stof beheerst wat ervoor zorgt dat je met een zeker gevoel het examen in gaat.

Laat je overhoren

Als je door iemand over hoort wordt krijg je vragen die je moet beantwoorden of dat je uitleg moet geven, dit is een goede manier om je zekerheid te geven over of je de stof beheerst. Ook beantwoord je hiermee vragen die mogelijk op het examen gesteld kunnen worden, dit kan je dus een voordeel geven.