Elektrische haard

Nu traditionele brandstoffen zoals hout en gas steeds meer onder vuur liggen lijkt de toekomst van de haard er somber uit te zien. Na honderden jaren in het middelpunt van de belangstelling te hebben gestaan lijkt het lot van de haard al bepaald. We zijn ons steeds beter bewust van onze ecologisch voetafdruk en vinden CO2 reductie steeds belangrijker. Onze huizen zijn beter geïsoleerd en onze winters worden steeds minder koud. We hebben alternatieve manieren van verwarmen gevonden, en ook gebruiken we de haard niet meer om ons voedsel te bereiden. Allemaal factoren die de toekomst van de traditionele haard alles behalve zeker maken.

Maar gelukkig is er een haardsoort waar het steeds beter mee gaat! Een haardtype dat niet vervuilt, geen onderhoud nodig heeft, geen brandstof verbruikt en alleen warmte geeft wanneer u dat wenst. Er is een haard die geen lastige installatie nodig heeft en niet vraagt om een dure en ingrijpende verbouwing. Er is een haard die helemaal geen rookkanaal nodig heeft, een haard die bovendien ook voor sfeer zorgt in hartje zomer! Laten we eens kijken naar een heel bijzonder type haard, een haard met toekomst en een haard waar we nog erg veel van gaan horen. Laten we eens wat dieper ingaan op de elektrische sfeerhaard. Een haard die de haardenwereld gaat veroveren! 

Ok. Helemaal nieuw is de elektrische sfeerhaard misschien niet. Al lange tijd worden er pogingen ondernomen om de magie van het vuur te vervangen door elektriciteit, maar meestal met weinig succes. Elektrisch vuur was een laatbloeier. Te lang was een elektrische haard niet meer dan een wanhopig alternatief voor degenen die ècht geen gashaard of houtkachel konden plaatsen. Lange tijd was een elektrische haard niet meer dan een 2-dimensionale grofkorrelige vuursimulatie waar niemand echt warm voor liep. Het heeft een behoorlijke tijd geduurd voordat het elektrische vuur volwassen werd maar nu is het echt zover! 

Grote spelers in de haardenmarkt zijn gaan geloven in de elektrische haard en toonden dit met grote investeringen. Door deze investeringen heeft het elektrische vuur de meeste hindernissen op zijn weg kunnen nemen. Het resultaat van al deze inspanningen zien we in de laatste generatie elektrische haarden. Bedrieglijk echte simulaties van het haardvuur, levensecht tot in de kleinste details en spelend met al uw zintuigen. Door slimme projecties, uitgekiende belichting en opzienbarende koudwaterdamptechnieken is de moderne elektrische sfeerhaard een serieus alternatief geworden voor de meer traditionele haardtypes. Informeer eens bij uw specialist, u zult verrast zijn door de magie van puur elektrisch vuur!

https://www.haardenexpert.nl/