0rk.nl
Image default
Bedrijven

Sim only? Gewoon overstappen!

 

De mobiele telefoon is natuurlijk een zeer belangrijk onderdeel geworden van ons leven. Er zijn veel apps die ons leven een stuk gemakkelijker maken. Je mobiele telefoon al allang niet meer alleen maar om mee te bellen. 

 

Je maakt gebruik van social media, e-mail en andere apps om met iedereen in contact te blijven. Super handig natuurlijk. Toch betalen mensen vaak een hoop geld voor hun mobiele telefoon abonnement, iedere maand weer.

 

Een traditioneel mobiel abonnement

 

Vroeger was het zo dat je bij een provider een ‘gratis’ telefoon bij je abonnement kreeg. Zoals je ziet staat dit tussen haakjes, want het was in feite helemaal niet gratis. De slimme consument wist dit natuurlijk wel, maar toch was het blijkbaar niet voor iedereen duidelijk. Er is destijds een rechtszaak geweest en daar kwam uit dat de telefoons eigenlijk helemaal niet gratis waren. 

 

De consument betaalde maandelijks een bedrag voor het toestel, een soort van koop op afbetaling dus. Sinds deze uitspraak is geweest hebben de providers dit anders ingericht. Je kunt nog steeds een telefoon via de provider krijgen, maar dit kost je maandelijks een bedrag. Je sluit als het ware een lening af bij de provider voor het toestel. Het bedrag dat je iedere maand overmaakt aan de provider bevat een deel kosten voor het abonnement zelf en een deel kosten voor het toestel. Dit maakt het voor de consument duidelijk hoeveel geld ze betalen voor het toestel. Een goede ontwikkeling wat ons betreft. Bekijk ook sim only Vodafone abonnement eens. 

Sim only abonnement en zelf toestel regelen

 

Wanneer je geld wilt gaan besparen, is het natuurlijk mogelijk om dat deel van de kosten voor het toestel te gaan schrappen. Dit kun je doen op het moment dat je het toestel hebt afbetaald, meestal is dit 2 jaar. Na 2 jaar is het toestel helemaal van jou. Je provider zal je waarschijnlijk laten weten dat je een nieuw toestel uit kunt gaan zoeken, maar daar moet je dan wel maandelijks die afbetaling voor betalen. Doe je dat niet, dan scheelt je dat al snel enkele tientjes per jaar. Is je telefoon nog in goede staat? Overweeg dan zeker om een sim only af te sluiten en je huidige telefoon te behouden.