0rk.nl
Image default
Marketing

Professioneel webdesign gericht op resultaat

 

Steeds meer bedrijven beginnen het belang van een website in te zien. Zonder website ben je tegenwoordig helemaal nergens meer als bedrijf. Het biedt enorm veel voordelen. Zeker met betrekking tot digitale marketing en online conversie is een website essentieel voor de groei van het bedrijf. Veel bedrijven hebben dus een website, maar vaak is het design van de website niet goed en is ook de marketing op de website niet in orde. In dit artikel kun je meer leren over hoe je kunt zorgen voor een beter webdesign.

Waarom is een goede website design zo belangrijk?

Allereerst, wat is nu het belang van goed webdesign? Iedereen weet dat een eerste indruk erg belangrijk is. Zeker in de wereld waarin we nu leven, waarbij het visuele aspect steeds belangrijker wordt (denk bijvoorbeeld aan Instagram). Een website is vaak het eerste wat mensen zien van je bedrijf. Dit is dus de eerste indruk die mensen krijgen van je bedrijf. Je wilt natuurlijk dat je een goede indruk achterlaat. Dit bereik je door een goed website design. Door een goede en professionele indruk achter te laten zijn mensen eerder geneigd met jouw bedrijf in zee te gaan dan met de concurrent. Dit zorgt dus voor een hoger conversiepercentage. Een goed website design is niet het enige wat nodig is. Ook is een goede online marketing erg belangrijker. Later meer over de verschillende soorten online marketing.

Tips voor beter website design (less is more)

Veel website ontwerpers denken dat ze zoveel moeten laten zien bij het website design (laten zien welke technieken ze allemaal beheersen met betrekking tot het ontwerpen van websites). Dit is echter niet waar. Vaak komt het juist over als afleidend en chaotisch. Zeker op een pagina, waarbij je mensen wilt aanzetten tot conversie kun je het beste alles wat van dit doel (conversie) afleid weghalen. Zorg ervoor dat alles op de pagina een functie heeft met als doel mensen aanzetten tot aankoop. Daarnaast gebruiken mensen teveel kleuren in het website design, waardoor de website onprofessioneel oogt. Gebruik dus maximaal 3 of 4 verschillende kleuren en blijf daarbij. Een andere tip is om ervoor te zorgen dat je genoeg CTA’s op de website hebt. Een CTA is een call to action. Ofwel een knop waarmee je bezoekers aanzet om iets te doen. Het is wel belangrijk om niet te veel CTA’s te plaatsen, zodat bezoekers niet overweldigt worden.

Het belang van digitale marketing

Buiten het design is er nog een aspect van een goede website: de marketing. Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk mensen naar je website krijgen. Dit doe je door marketing. Marketing kun je voor een deel zien als onderdeel van het website design. Tegenwoordig is iedereen online te vinden. Dus ook jouw (potentiële) klant. Door middel van digitale marketing kun je deze klant ook nog eens specifiek targetten. Digitale marketing is vaak een stuk goedkoper dan andere vormen van marketing. Ook is het goed meetbaar en kun je eenvoudig dingen aanpassen. Dit alles zorgt ervoor dat digitale marketing enorme mogelijkheden biedt.

Verschillende vormen van digitale marketing

Er zijn veel verschillende vormen van online marketing te vinden. Hieronder vind je een aantal van de beste vormen van digitale marketing.

SEO

SEO is een vorm van marketing die praktisch elke website verder kan helpen. Als je website nog niet gebruik maakt van SEO moet hier snel verandering in komen. SEO betekent search engine optimalisation. Dit wil zeggen dat je meer website bezoekers genereert door in te spelen op het zoekgedrag van de mensen die je wilt bereiken met jouw website. Dit helpt mee in de ranking van Google, waardoor de vindbaarheid van jouw website toeneemt.

SEA

Een andere vorm van digitale marketing is SEA. SEA betekent search engine advertising ofwel het adverteren via zoekmachines (zoals Google). Ook dit zorgt voor het verbeteren van de vindbaarheid van je website en het bereiken van (potentiële) klanten.

Social media advertising

Een andere vorm van marketing is social media advertising. Zoals de naam al zegt is dit het adverteren via social media platforms. Vooral bij het adverteren via Facebook en Instagram liggen ongekende mogelijkheden.

Content marketing

Content marketing heeft weer te maken met het design van de website. Je kunt namelijk superveel mensen naar je website krijgen, maar als de website zelf niet goed in elkaar zit levert dit niks op.

Marketing en design uitbesteden

Het is erg lastig om marketing en design van de website zelf perfect uit te voeren. Maak daarom gebruik van een digitaal marketing bureau. Zo besteed je marketing en design uit aan specialisten, waardoor jij je kunt bezighouden met het bedrijf zelf.

https://cherry-marketing.nl/