0rk.nl
Image default
Woningen

Laat uw huis taxeren door een makelaar om eventuele problemen te vermijden!

Wat is een taxatie?

Tijdens de taxatie van uw woning wordt de exacte marktwaarde van het huis bepaalt. Deze waarde hangt af van diverse factoren. Vooral de exacte ligging, de onderhoudstoestand, het type woning en de grootte van uw huis zijn hierin bepalend. Een taxatie moet altijd door een gecertificeerd en onafhankelijk taxateur uitgevoerd worden. Deze taxateur zal uw woning zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant bekijken. Aan de hand van dit onderzoek zal er een gedetailleerd taxatierapport opgesteld worden. In dit rapport zal u de geschatte woningwaarde en de onderbouwing hiervan terugvinden. Eventuele gebreken of bijzonderheden zullen ook in dit rapport opgenomen worden.

 

Waarom moet uw huis getaxeerd worden?

Uw huis moet zowel voor het oversluiten of uitbreiden van een hypotheek als voor een verkoop getaxeerd worden. Banken zullen steeds naar een taxatierapport vragen om eventuele financieringsmogelijkheden van een nieuwe woning te bepalen. De hoogte van een hypotheek is niet alleen afhankelijk van uw inkomen, ook de waarde van uw woning speelt hier een belangrijke rol. De woning zal namelijk als onderpand van de hypotheek dienen. De aanbieder van de hypotheek zal op basis van het taxatierapport beoordelen of uw woning voldoende waard is om u een lening aan te bieden. Er mag trouwens maximaal 100% van de marktwaarde van uw woning gefinancierd worden. Is de taxatie lager dan de aankoopprijs, zal u het verschil zelf moeten betalen. Ook als u uw woning wilt verkopen, is het belangrijk een correct en betrouwbaar taxatierapport bij de hand te hebben. Is de waarde van uw woning nauwkeurig vastgesteld, zal dit uw positie tijdens het onderhandelen aanzienlijk versterken. Vraag ook steeds naar een taxatierapport als u een nieuwe woning wil kopen. Zo kan u meteen inschatten of de vraagprijs reëel is, alvorens u tot de onderhandelingen overgaat.

 

Laat uw huis taxeren door uw makelaar

Een huis kopen of verkopen verloopt een stuk eenvoudiger met een makelaar. Kan deze makelaar uw huis ook nog eens taxeren, bent u helemaal aan het juiste adres. Wij bij Groot Amsterdam Makelaardij beschikken dan ook over verschillende gediplomeerde taxateurs die u graag bijstaan bij de taxatie van uw huidige of toekomstige woning. Als gerenommeerde makelaar Amsterdam beschikken wij immers over een ruime technische kennis en jarenlange ervaring in de Amsterdams huizenmarkt. Hierdoor bent u zeker van een nauwkeurige en correcte beoordeling van uw onroerend goed. Het grote voordeel van uw huis door uw makelaar te laten taxeren, is natuurlijk dat u geen externe betrouwbare taxateur hoeft te zoeken. Kiest u voor een taxateur die niet over voldoende kennis van de lokale huizenmarkt beschikt, zal deze geen verantwoorde taxatie kunnen opstellen. U bent dan ook niet zeker dat het taxatierapport door de bevoegde instanties geaccepteerd zal worden, met alle gevolgen van dien.

 

Groot Amsterdam Makelaardij

Wilt u een huis kopen of verkopen in Amsterdam, dan kan Groot Amsterdam Makelaardij u van begin tot einde bijstaan. Van de zoektocht naar een huis of potentiële klanten tot de taxatie, deze makelaar Amsterdam leidt u door het hele proces. Bovendien worden hun taxatierapporten door alle banken geaccepteerd. Verschillende hypotheekverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen vertrouwen blindelings op deze makelaar Amsterdam. Dit is te danken aan hun grondig aanpak en uitgebreide vakkennis. Kies daarom voor zekerheid en laat uw huis door Groot Amsterdam makelaardij taxeren!

 

https://www.grootamsterdam.nl/