0rk.nl
Image default
Bedrijven

Pellet BBQ’s zijn de nieuwste trend

De golf van het pelletgrillen verspreidt zich naar Nederland

In Amerika is de pellet bbq al langer een grote trend, omdat hij de gemakkelijke bediening van een gasgrill en de grill- en rookeigenschappen van een houtskoolgrill vakkundig combineert. Koken, bakken, grillen of smikkelen, met een pellet bbq is gewoon alles mogelijk. En als speciale functie bieden sommige modellen zelfs temperatuurregeling via een app.

Wat is een pellet bbq precies

Stel u voor dat u brood zou kunnen bakken, gewone gerechten zoals worsten en sparerib zou kunnen grillen met een en dezelfde grill. U kunt de kooktemperatuur bijna exact instellen en hoeft zich geen zorgen te maken over het bijvullen van de houtskool achteraf.

De droom wordt werkelijkheid met de pellet bbq

Qua uiterlijk verschilt de pellet bbq niet echt van rookovens of gasgrills, en ook het uitgangspunt van de warmteontwikkeling is vergelijkbaar met die van een rookoven. Het verschil is echter de warmtebron, want bij een pellet bbq wordt geen hout in een verbrandingskamer tot ontbranding gebracht, maar worden in plaats daarvan houtpellets gebruikt voor verwarming. U kent pellets waarschijnlijk van moderne verwarmingssystemen in huizen, deze verbranden stevig geperst zaagsel en spaanders en zijn dus milieuvriendelijk.

Het werkingsprincipe van een pellet grill

De pellets worden in een grote bak naast de kookkamer gelegd. Wanneer de barbecue in werking is, worden de pellets naar de verbrandingskamer getransporteerd, meestal via een transportschroef, waar ze elektrisch worden aangestoken. De verwarmingsfase duurt maar vijftien minuten. Daarna is de pellet bbq klaar en kan uw eten worden bereid. Het verbranden van de pellets produceert warmte en rook. Beide komen in de kookkamer, koken het voedsel en worden weer afgevoerd via de uitlaatschoorsteen. De verbrandingskamer is gescheiden van de kookkamer, zodat er, net als bij een rookoven, alleen indirect gegrild wordt.

Met een regeleenheid kan de gewenste temperatuur in de kookkamer bijna exact worden ingesteld en geregeld. Afhankelijk van de gewenste warmte worden dan meer of minder pellets naar de verbrandingskamer getransporteerd.

Bij de standaardmodellen zal de temperatuur schommelen tussen zeventig en driehonderd °C. De duurdere toestellen kunnen zelfs vierhonderd tot vijfhonderd °C aan. De mogelijkheden van wat op een pellet bbq kan worden bereid, zijn dus bijzonder groot.

https://www.bacorhoutkachels.nl/

Related posts

Hoe zorg je ervoor dat je website populair wordt en blijft?

Zorg op maat door praktijk voor verloskundigen Alblasserwaard Oost

Bereik je klanten