Tips van een schoolfotograaf

Het is super leuk om je kinderen te zien groeien en dit ook vast te leggen. Een schoolfotograaf maakt elk jaar portretfoto’s, die leuk zijn om later terug te kijken. Nadenken over wat de leukste outfits zijn staat bij veel mensen centraal, maar er is nog veel meer belangrijks waar je over na zou kunnen denken voor fotodag. In deze blog lees je een aantal tips van een schoolfotograaf.

 

Achtergrond kleuren

De kleur van de achtergrond is belangrijker dan je misschien zou denken. Natuurlijk hangt dat ook voor een groot deel samen met wat kinderen dragen. Een blauw shirt op een blauwe achtergrond ziet er natuurlijk een beetje gekkig uit. Je kunt je van tevoren laten informeren over de achtergrondkleuren.

 

Wat trek je ze aan?

De hele outfit moet on-point zijn, dus ook de schoenen. Dat klinkt misschien raar, maar bij de groepsfoto zou het zomaar kunnen dat je kind vooraan wordt gezet waardoor je ook de schoenen kunt zien. Denk er dus aan fotowaardige schoenen aan te doen.

 

Een schoolfotograaf focust op gezichten

Het is niet meer dan normaal dat je er gewoon goed verzorgd uit moet zien, maar op schoolfoto dag moet je er nog net iets beter op letten. Tanden goed gepoetst, geen slaap in de ogen en de haren goed doorgekamd. Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn.

 

Bereid kinderen voor

Het is belangrijk om kinderen voor te bereiden op wat er komen gaat. Push ze vooral niet om te lachen op foto’s, op deze manier krijg je alleen maar overdreven gemaakte lachjes. Een schoolfotograaf weet precies hoe hij kinderen het spontaanst op een foto krijgt.

https://www.schoolfoto.nl/