0rk.nl
Image default
Bedrijven

Ontdek Nederland

Nederland is een groter land dan veel mensen zouden denken. Zo is er veel meer te zien en te doen dan de meeste Nederlanders denken. Zo hebben we twaalf mooie provincies, die op hun eigen manier weer speciaal zijn. Zo zijn er provincies die heel erg anders zijn dan de andere provincies. Dit heeft te maken met het landschap, de taal, de bevolkingsdichtheid of zelfs de geschiedenis. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de provincie Flevoland. Deze provincie is ontstaat omdat we er in Nederland achter kwamen dat we misschien wat weinig plek hadden. Dit betekende dat we als land naar de tekentafel gingen om te kijken of we bepaalde dingen konden veranderen om zo meer land te krijgen. Dit hebben we uiteindelijk gedaan door het droogleggen van een deel van de Zuiderzee. Deze zee van vroeger is tegenwoordig beter bekent als het IJsselmeer. Door de aanleg van de afsluitdijk tussen de provincies Noord-Holland en Friesland is een deel van de Zuiderzee omgetoverd tot dit hele grote meer. De Zuiderzee bestond oorspronkelijk namelijk uit dit meer en de Waddenzee. Samen werden deze twee dan de Zuiderzee genoemd.

Flevoland

De provincie Flevoland is door het droog leggen van een deel van de oorspronkelijke Zuiderzee dus letterlijk uit het water herrezen. Dit maakt Flevoland dus de jongste en twaalfde provincie van Nederland. Een deel van de provincie Flevoland bestaat uit de Noordoostpolder en de Flevopolder. Deze zijn door middel van gemalen uiteindelijk leeg gepompt. Met deze manier van landwinning en met name ook de schaal waarop heeft ervoor gezorgd dat wij als Nederlanders op de hele wereld bekent zijn geworden. Onze ‘poldermentaliteit’ heeft ervoor gezorgd dat ook andere landen geïnteresseerd zijn in onze manier van landwinning.

Oud en vertrouwd

Mocht je toch liever naar het vaste land willen dan kan het interessant zijn om naar bijvoorbeeld een iets grotere en oudere stad te verhuizen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verhuizen naar Alkmaar. Deze mooie oude bekende stad gelegen in de provincie Noord-Holland heeft veel te bieden. Wanneer men kiest voor verhuizen naar Alkmaar dan kan men genieten van een groot aantal dingen die bijdragen aan het wel bevinden van jou als persoon.

https://www.verhuismeesters.com/verhuisbedrijf-alkmaar/