0rk.nl
Image default
Bedrijven

Motiveer medewerkers

Het maakt niet uit hoe veelbelovend de resultaten van je laatste personeelsaanwerving ook zijn want het is onwaarschijnlijk dat dat sprankelende team van jou op zijn best kan presteren zonder effectief leiderschap.
Hier zijn vijf van de belangrijkste zaken die je kunt gebruiken als je de grootst mogelijke productiviteit van jouw werknemers wilt bereiken.

Een consistente aanpak – jouw medewerkers zien graag dat je consistent bent in de manier waarop je jouw bedrijf runt en in al het andere dat je doet. Dit helpt om een stabiele omgeving te creëren, die werknemers nodig hebben om zich geïnspireerd te voelen in plaats van dat ze maar moeten afwachten wat voor soort baas er ‘s ochtends het kantoor zal binnenlopen.

Werknemers als volwassenen behandelen – als je je team wilt inspireren en als je ervoor wilt zorgen dat ze hun uiterste best voor je te doen, kun je je team beter niet obsessief leiden, maar toch doen te veel bazen dit nog steeds omdat ze hun werknemers laten merken dat ze voor hen werken.

Natuurlijk heb je een visie en is het belangrijk om je werknemers te informeren over het beleid en de methoden, die zij moeten volgen. Maar je moet je werknemers ook de kans geven om zichzelf te zijn in hoe zij hun werk uitvoeren en krediet en feedback geven met betrekking tot het werk als dat nodig is.

Feedback in twee richtingen – hoewel het vaak genoeg in artikelen zoals deze wordt benadrukt dat het belangrijk is om medewerkers feedback te geven over hun prestaties, wordt er minder aandacht besteed aan hoe leidinggevenden baat kunnen hebben bij het vragen om feedback van hun werknemers.

Praat met je werknemers – met name met mensen die aan de ‘frontlinie’ staan van bepaalde belangrijke aspecten van jouw bedrijf, zoals de verkoop, de marketing en HR over wat wel of wat niet werkt en hoe zij persoonlijk het gevoel hebben dat dingen kunnen worden verbeterd.

Transparant leiding geven – wanneer je bepaalde beslissingen neemt, moet je transparant zijn voor je werknemers over het waarom en hoe je tot die beslissingen bent gekomen.

Wanneer teamleden volledig op de hoogte zijn van je beweegredenen achter beslissingen, die anders voor hen onduidelijk blijven, zullen ze het ‘grotere plaatje’ beter begrijpen en productiever zijn.

Combineer dit met de juiste wervingsaanpak voor personeel om ervoor te zorgen dat je de meest geschikte mensen binnenhaalt en als je dat doet kun je echt uitkijken naar duurzame productiviteit van een gemotiveerd team.

Authentiek leiderschap cursus bij Ivpp!

https://www.ivpp.nl/leiderschapstraining/