0rk.nl
Image default
Zorg

Manieren om een scheiding te voorkomen

Wanneer je in het huwelijksbootje bent getreden, doe je dat natuurlijk niet om enige tijd later weer te scheiden. Toch zijn er veel meer scheidingen ten opzichte van 50 jaar geleden. Soms voorkom je het niet, maar toch kan je zelf veel doen om te voorkomen dat je huwelijk in een scheiding eindigt. Wat kan je er aan doen een scheiding te voorkomen?

Benoem de leuke dingen

Het is belangrijk om je te blijven realiseren waarom je voor je partner hebt gekozen. In de sleur van de dag sluipt dat er al snel in en is de kans groot dat je alleen blijft hangen in het negatieve. Om te blijven focussen op de positieve punten, helpt het om elke dag of elke week vijf leuke dingen aan je partner op te schrijven. Op die manier word je gedwongen om na te denken over welke kanten van je partner je leuk vindt. Je bedenkt weer waarom je ooit verliefd op hem of haar bent geworden.

Jezelf blijven

Het klinkt misschien voordehand liggend, maar het gebeurt lang niet altijd. Het is erg belangrijk dat je jezelf niet verloochent in je relatie. Het sluipt er al snel bij in dat je kleine dingen gaat aanpassen om je partner tegemoet te komen. Om de balans in de relatie goed te houden, moet je alle unieke eigenschappen omarmen en accepteren. Je partner vindt jou leuk om wie je bent, dus blijf daar ook bij. Je moet voor niemand veranderen.

Tijd met elkaar

Het belangrijkste is om tijd met elkaar te blijven doorbrengen. Tijd met elkaar doorbrengen is een ruimer begrip dan ’s avonds na het werk naast elkaar op de bank ploffen en naast elkaar in bed liggen. Je moet bewust tijd voor elkaar maken. Plan af en toe een date in. Leg je telefoon weg, klap de laptop dicht en zorg dat je aandacht voor elkaar hebt. Ook als je kinderen hebt is dat erg belangrijk. Juist dan is het extra belangrijk om elkaar niet alleen maar als mama en papa te zien, maar ook als partners.

Heb je al deze tips opgevolgd maar kom je toch tot de conclusie dat het huwelijk niet meer te redden valt? Schakel de hulp in van een mediator in Nijmegen.

Related posts

Een behandeling acupunctuur Swalmen

Nederlandse zorgverzekering arbeidsmigranten

Goede en geschikte fysiotherapie Almelo